Haberler

NATO'dan Afganistan'a Ziyaret- Komutan Nicholson: "Taliban, Afgan Komandoları Karşısında Savaş...

- NATO'dan Afganistan'a ziyaret Komutan Nicholson: "Taliban, Afgan komandoları karşısında savaş kazanamayacak" "Bugün dünyada en önemli olan şey terörle mücadeledir"KABİL - Kararlı Destek Misyonu Komutanı General John Nicholson, faaliyete geçirilen özel operasyon birliği için düzenlenen...

- NATO'dan Afganistan'a ziyaret

Komutan Nicholson: "Taliban, Afgan komandoları karşısında savaş kazanamayacak"

"Bugün dünyada en önemli olan şey terörle mücadeledir"

KABİL - Kararlı Destek Misyonu Komutanı General John Nicholson, faaliyete geçirilen özel operasyon birliği için düzenlenen törende gerçekleştirdiği konuşmasında, "Afganistan Özel Güvenlik Birlikleri Ktah Khas ve Afgan Komandoları hiç savaş kaybetmediler. Taliban ise Afgan komandoları karşısında hiçbir savaşı kazanmadı ve kazanamayacak" dedi.

Kararlı Destek Misyonu Komutanı General John Nicholson, Afganistan'a temasları sırasında Afgan Ulusal Ordusu Özel Harekat Komutanlığı'nı ziyaret ederek, faaliyete geçirilen özel operasyon birliği için düzenlenen törende konuştu. Nicholson yaptığı konuşmada, "Bugün dünyada en önemli şey terörle mücadele ve başarısızlığın faturası ise düşünülemeyecek kadar yüksek. Sadece Afganistan ve Afgan halkının geleceği için değil tüm dünya için terörle olan savaşı kazanmalıyız. Afganistan'da başarısız olursak dünya çapında gerçekleştirilebilecek terör saldırılarını kendimiz davet etmiş oluruz. Eğer başarısız olsaydık, milyonlara ulaşan bir göç dalgası ortaya çıkardı. Eğer başarısız olsaydık, zaten ülkelere yayılmış olan cihatçıları küresel çapta cesaretlendirmiş olurduk" dedi.

Terör saldırılarının son zamanlarda Avrupa çevresinde gerçekleştiğini ve dualarının Barselona saldırısının kurbanlarıyla birlikte olduğunu söyleyen Nickolson, Afganistan'ın sadece kendi geleceği için savaşmadığını, insanlığın geleceği için savaştıklarını ve Kararlı Destek Misyonu'nun bu savaşta onların yanında bulunduğunu söyledi. Nickolson, "Afganistan Özel Güvenlik Birlikleri Ktah Khas ve Afgan Komandoları hiç savaş kaybetmediler. Taliban ise Afgan komandoları karşısında hiçbir savaşı kazanmadı ve kazanamayacak. Bu yüzden kolordu, Ktah Khas ve Afgan komandoları bölgedeki en saygın ve en korkulan güç" dedi.

"Bu tören Taliban için sonun başlangıcıdır"

Geçtiğimiz yıl Afgan komandolarının Kunduz, Lashkar Gah, Tarin Kowt ve Farah'ı başarılı bir şekilde savunduğunu ve DEAŞ'ı yıkıma uğrattıklarını söyleyen Nickolson, "Şu an biz burada otururken Afgan komandoları Taliban'ı bozguna uğratıyor. Bu komandolar savaş alanına geldiğinde düşmanın kaçmaktan veya ölmekten başka çaresi yoktur. Afgan komandoları ABD ve NATO desteğinden bağımsız olarak beş operasyonun dördüne bağımsız olarak katılıyor ve bugün itibariyle daha ölümcül olacaklar" dedi. Bu yüzden Afgan ordusundaki komandoların sayısını iki katına çıkardıklarını söyleyen Nickolson, "Hem kendi ülkeniz hem de bizim için kazanacaksınız. Bu yüzden bu tören Taliban için sonun başlangıcıdır" dedi.

Nickolson, "Afgan Ulusal Ordusu Özel Harekat Komutanlığı tarafından desteklenen Afgan Ordusu'nun saldırı kabiliyeti ve önümüzde duran komandolar Afgan hükümeti ve uluslararası topluluk tarafından sonuna kadar desteklenecek ve bu Afganistan için yeni bir çağ açacak. Sizler bu bölgenin önde gelen savaş gücüsünüz. Bugün özel operasyon birliğini faaliyete geçirilmesiyle Afganistan'nın düşmanlarına son verildiğini kutluyoruz. ABD Kuvvetleri Komutanı olarak sizleri temin ederim ki bir bu savaşta sizlerin yanındayız ve sonuna kadar da yanınızda olacağız. Bugün burada olmaz bizim için bir onurdur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Amerika Birleşik Devletleri Afganistan Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title