Haberler

Gençler Uzayı Gözetleyecek

Ordu’nun Ulubey ilçesinde 12 yıl önce Türkiye’nin kişiye özel ilk gözlem evi olarak açılan ancak son yıllarda ilgisizlik sebebiyle atıl duruma düşen ve içinde milyonluk teleskopların bulunduğu gözlemevi gençlerin hizmetine sunuluyor.

Ordu'nun Ulubey ilçesinde 12 yıl önce Türkiye'nin kişiye özel ilk gözlem evi olarak açılan ancak son yıllarda ilgisizlik sebebiyle atıl duruma düşen ve içinde milyonluk teleskopların bulunduğu gözlemevi gençlerin hizmetine sunuluyor.

Bugünün hesabıyla 2,5 milyon liraya mal olan 1000 rakımlı bölgede bulunan gözlemevinin 'atıl kaldığı ve depo olduğuna' ilişkin basında yer alan haberler üzerine Ordu Gençlik Hizmetleri Müdürü Mustafa Genç, gözlemevinin sahibi Cumaittin Turap ile görüşme yaptı. Yapılan görüşme sonrası gözlemevinin gençlerin yararlanabileceği ve astronomi üzerine çalışma yapabileceği bir merkez haline getirilmesi öngörüldü. Görüşmenin olumlu sonuçlanmasıyla bir protokol imzalandı. Yapılan protokol ile Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğüne bağlı Ordu Gençlik Merkezi üyesi gençler hafta sonları özel gözlemevine giderek astronomi eğitimi alabilecek ve özel teleskoplarla uzayı inceleyebilecekler.

Yapılan imza töreninde yapılan protokol ile ilgili bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, söz konusu tesisin gençler açısından bir hazine olduğunu vurgulayarak, "Bu hafta sonundan itibaren her hafta sonu gençlerimizin ulaşımlarını da sağlayarak astronomi eğitimi almalarına olanak sağlayacağız. Gençlerimiz için hayırlı olsun" dedi.

Özel gözlemevinin sahibi Cumaattin Turap yaptığı açıklamada, gençlerden böyle bir istek gelmesinin kendisini memnun ettiğini belirterek, "Gözlemevimiz herkese açık. Ordu Üniversitesi ve okullardan gençlerin gelmesini arzu ediyorum. Talebin artması halinde daha büyük teleskopların getirilmesini sağlayabilirim. Gözlemevimiz ayrıca NASA verilerine de bağlanabiliyor, çok özel bir merkez, büyük emekler harcadık. Gençlerin merkezi kullanmalarına vesile olacak bu protokol hayırlı olsun" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Ulubey Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title