Haberler

Gelir İdaresi: Kanaltürk İncelemesi Sürüyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, Aralarında Tuncay Özkan ve Cüneyd Arcayürek'in de Bulunduğu Bazı Gazeteciler ile Kanaltürk ve Ortaklığı Bulunan Şirketlere Yönelik İncelemeyi "Gayet Doğal Bir İnceleme" Olarak Yorumladı.

Aralarında Tuncay Özkan ve Cüneyd Arcayürek'in de bulunduğu bazı gazeteciler ile Kanaltürk ve ortağı bulunan şirketlere yönelik bankalardan bilgi istenmesine ilişkin tartışmalar sürerken, Gelir İdaresi Başkanlığı, "gayet doğal bir inceleme" açıklamasını yaptı. Gelir İdaresi, birçok sektör gibi medya sektöründeki mükelleflerin de incelenmesinin olağan olduğunu, bu kapsamda incelenen tek televizyon kanalının Kanaltürk olmadığını bildirdi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, incelemelerin risk analizleri, ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmesi sonucu yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Ancak vergi mahremiyeti nedeniyle, yapılan incelemelerle ilgili açıklama yapılması mümkün değildir" denildi. Vergi incelemesi yürütülürken, tespit edilen belge ve bilgilerin değerlendirildiği vergi inceleme raporunun yazıldığı anımsatılarak, şu tespitlere yer verildi:

"Yazılan rapora istinaden vergi tarh edilmesi idari bir işlemdir ve bu idari işlem için yargı yolu açıktır. İncelemenin yürütülmesi sırasında denetim elemanının incelenen firmanın, firma ortaklarının, yönetim kurulu üyelerinin, çalışanlarının ve firmayla ilgili diğer kişilerin hesapları ile ilgili bilgi alması yasanın inceleme elemanlarına verdiği bir yetki olup, bu, sıkça kullanılan bir yöntemdir. Hukuksuzluğun belgesi olarak kamuoyuna sunulan bilgi isteme yazısı da bu nitelikte bir yazıdır."

KANALTÜRK İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Gelir İdaresi Başkanlığı, Kanaltürk nezdinde yürütülen incelemelerin sürdüğünü bildirdi. Bu inceleme ile ilgili olarak, medya gücünü kullanarak baskı oluşturmaya çalışmanın, Maliye Bakanlığı açısından sonuç ifade etmeyen ve etik olmayan bir yaklaşım olduğu ifade edildi. Açıklamada, "Teknolojik altyapısını güçlendirmiş ve yeniden yapılandırmış Gelir İdaresi'nin vergi incelemelerindeki etkinliği giderek artacaktır. Kayıtdışı ekonomiden yakınan her mükellefin özellikle medya sektörünün bu güzel gelişmeleri desteklenmesi beklenmektedir" denildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title