Haberler

Gaziantep'te iki çocuğuyla sokakta kalan anneye yardım eli

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kirasını veremediği için sokakta kalan bir anne ve iki çocuğuna kol kanat gerdi, aileyi sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kirasını veremediği için sokakta kalan bir anne ve iki çocuğuna kol kanat gerdi, aileyi sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

Ev sahibinin kirayı karşılayamaması nedeniyle dışarı çıkarttığı iki çocuk annesi Cennet Çoban'a Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gönül Köprüsü yetkilileri yardım eli uzattı. Ev hanımı Çoban'ı, kısa bir süre önce eşinin terk etmesi, aileyi maddi sıkıntılarla karşı karşıya bıraktı. Bu yüzden kirasını ödeyemeyen Çoban'ı ev sahibi dışarı çıkardı. Mahalle sakinlerinin büyükşehir ekipleriyle irtibat kurması üzerine olay yerine gelen yetkililer aileye sahip çıktı, hazırladıkları evle Çoban, iki çocuğuyla sıcak bir yuvaya kavuştu.

Şahinbey ilçesine bağlı Malazgirt Mahallesi'ndeki evlerinden dışarı çıkartılan aile için bölgeye giden Büyükşehir Belediyesi İletişim Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gönül Köprüsü yetkilileri Çoban ailesi hakkında mahalle sakinlerinden bilgi aldı. Ardından yetkililer, aileyi aynı mahallede hazırladıkları ve bakımını üstlendikleri eve yerleştirdi.

"Belediye bana sahip çıkmasaydı, gidecek hiçbir yerim yoktu"

Çoban yaptığı açıklamada, çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, "Komşularım beni sokakta eşyalarla görünce belediyeyi aradı. Sağ olsun belediye bize yetişti. Bizi hazırladıkları eve sığındırdılar. Allah devletimizden razı olsun. Eğer belediye bana sahip çıkmasaydı kötü olurdu. Gidecek hiçbir yerim yoktu. Çok çaresizdim, elim kolum bağlıydı" dedi.

Ailenin ihtiyaçları karşılanmaya devam edecek

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gönül Köprüsü biriminde saha çalışanı olarak görev yapan Yonca Rahanlı ise Cennet Çoban'a ulaştıklarında eşyalarla beraber parkta olduğunu belirterek, "Birkaç parça eşyası vardı, onları eve getirdik. Evde eksik olan kanepe, beyaz eşyayı temin ediyoruz. Evin elektriğini, suyunu ve doğal gazını açtırdık. Ailemizin market ihtiyacını karşıladık. O gün sahip çıkmasaydık iki çocuğuyla bir anne sokakta ne yapabilirdi. Bundan sonra da ailemizin ihtiyaçlarını karşılayacağız" diye konuştu.

"Gönül Köprüsü" projesiyle başta dezavantajlı gruplar olmak üzere halkın sıkıntıları yakından dinleniyor. Çat kapı ziyaretlerle vatandaş ile belediye arasında köprü kuruluyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title