Haberler

Gaziantep'in Efsane Futbolcusunun Adı Spor Salonuna Verildi

- Gaziantep'in efsane futbolcusunun adı spor salonuna verildi Talat Özkarslı Spor Salonu törenle hizmete girdiGAZİANTEP - Gaziantep futbolunun efsanelerinden Talat Özkarslı'nın ismi, Gaziantep'te yeni yapılan kapalı spor salonuna verildi.

- Gaziantep'in efsane futbolcusunun adı spor salonuna verildi

Talat Özkarslı Spor Salonu törenle hizmete girdi

GAZİANTEP - Gaziantep futbolunun efsanelerinden Talat Özkarslı'nın ismi, Gaziantep'te yeni yapılan kapalı spor salonuna verildi.

Gaziantep ve A Milli Takım'ın yanı sıra uzun yıllar Galatasaray'da forma giyen Koçero lakaplı Talat Özkarslı adına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan spor salonu törenle açıldı.

Açılışa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Üzer, eski milli takımlar teknik direktörü Tınaz Tırpan ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışı gerçekleştirilen Talat Özkarslı Spor Salonu'nda çeşitli spor dallarında kendini geliştirmek isteyen gençler için geniş imkanlar yer alıyor. Tekvando, karate, güreş ve fitness salonu bulunan spor merkezinde aynı zamanda karate, tekvando, güreş, judo, jimnastik, basketbol, voleybol ve badminton gibi spor dallarında eğitim görmek mümkün oluyor.

Şahin: "Sorunların koruyucu önleyici tedbiri spor"

Galatasaray ve milli takımın değişmez stoperi Talat Özkarslı'nın adının verildiği spor salonunun açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Talat ağabeyimizin bugün yanımızda olması ayrı bir heyecan. Çünkü bu binalar çok yapılıyor. Ama Talat ağabey gibi güzel bir geçmişe sahip olup şehrimizi gururla onurla temsil eden ve 40 defa milli forma giyen bir adam kolay yetişmiyor. Özellikle bugün sorun olarak konuştuğumuz uyuşturucu, şiddet, hastalık gibi her türlü sorunun koruyucu, önleyici tedbirinde eğitim ve spor yatıyor" dedi.

Uzer: "Lakabı 'Koçero Talat'"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ise yaşayan efsane Talat Özkarslı'nın lakabının 'Koçero' olduğunu hatırlatarak, "Talat ağabey bugün olsaydı dünya gündeminde olan bir sporcu olacaktı. 40 defa A Milli Takım forması giydiği söyleniyor. O zamanlar milli takım maçları senede bir veya iki defa olurdu. Talat ağabey bugün olsa o formayla herhalde milli olma rekorunu kırar, 400 defa giymiş olurdu. Talat ağabeyin lakabı 'Koçero' idi. Tüm Türkiye'de öyle bilinirdi. Koçero denildiği zaman tüm Türkiye, Talat Özkarslı olduğunu bilirdi" şeklinde konuştu.

Yerlikaya: "Spor lisesinin ismine de Talat Özkarslı adını verelim"

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da açılış töreninde şöyle konuştu:

"Bu tesislerin devamı gelecek, artık nüfusumuz 2 milyon bandını aştı. 2 buçuk milyonluk büyük bir şehiriz. Genç nüfusu çoğunlukta olan bir kentiz. Bunların enerjilerini spor, eğitim ve kültürle yoğurmamız lazım. O yüzden bu tarz mekanlara bizim şiddetle ihtiyacımız var. Gençlik merkezlerimiz ve spor merkezlerimiz var. Bunların içini vakit geçirmek şeklinde değil gerçekten bir hedefe hazırlanmış bir eylem planı şeklinde düzenlememiz lazım. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bize gönderilen bir kaynak var. Bu ay sonunda çok büyük bir spor kompleksi lisesi ihalesine çıkıyoruz. Eğer bu desteklenirse her elli yılda bir Talat ağabey değil, her yıl bir Talat Özkarslı yetiştirilecek. Bu spor lisesinin ismine onun adını verelim inşallah."

Program sonrası Tekerlekli Sandalye Basketbol Garanti 1. Ligi'nde mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları izleyenlere bir gösteri yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Galatasaray Fatma Şahin Ak Parti Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title