Haberler

Gazeteci Hrant Dink'in Anma Töreni Sonrasında Olay Çıktı

Hrant Dink Anmasından Sloganlarla Taksim Meydanı'na Gelen ve İstiklal Caddesi'nde Yürüyüşe Geçen Bir Grup, Beyoğlu Tünel'de Bulunan MHP Binasını Taşladı. Gruba Havaya Ateş Açarak Müdahale Eden Polis ile Grup Arasında Çıkan Çatışmada Bir Kişi Yaralandı.

Agos Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Hrant Dink'in ölümünün birinci yılında Agos gazetesi önünde düzenlenen anma töreni sonrasında Taksim Meydanı'na ve oradan da İstiklal Caddesi'nden Tünel'e doğru yürüyüşe geçen bir grup, MHP binasını taşladı.

Gruba havaya ateş açarak müdahale eden polis ile grup arasında çıkan çatışmada bir kişi yaralandı.

Hrant Dink için yapılan anma törenine katılan ve sonrasında Agos Gazetesi önünden Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen bir grup, "Taksim faşizme mezar olacak" sloganları ile Beyoğlu İstiklal Caddesi'ne geldi. İstiklal Caddesi'nde, İşçi Partisi (İP) binasından çıkan bir grubun Türk Bayraklı protestosu ile karşılayan grup, İP'lilere taşlar ve sopalarla karşılık verdi. İP'nin camlarının kırıldığı olay sonrasında polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

     Yaşanan çatışmanın ardından grup, İstiklal Caddesi boyunca yürüyüşünü sürdürdü. Beyoğlu Tünel'de bulunan MHP binasına taş atan gruba polis ateş ile karşılık verdi. Polis ile kitle arasında uzun süreli çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmanın ardından bir kişi açılan ateş sonucu yaralandı. Açılan ateş sonucu ayağından yaralanan ve Devlet Demir Yollarından emekli olduğu öğrenilen Cemallettin Rıdvan Yanık, polisten kaçmak için sığındığı dükkanda uzun bir süre yaralı olarak mahsur kaldı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı dükkandan yaralı olarak çıkarılan Yanık, "Ben sıradan bir vatandaşım, eyleme katılmadım" dedi Yanık, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.(ANKA)

(EYL/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title