Haberler

    4: 3'e karşı 16: 9 – CS: GO'da hangi çözünürlük daha iyi?

    Güncelleme:

    4: 3'e karşı 16: 9 – CS: GO'da hangi çözünürlük daha iyi?

    Özellikle Counter-Strike, veya gibi rekabetçi FPS oyunlarında oyuncular uzun süredir farklı ayarlarla uğraşıyorlar. Renk ve boyut, fare duyarlılığı veya grafik ayarları ilk başta önemsiz görünebilir ancak doğru şekilde optimize edildiğinde büyük bir etkisi olabilir. Profesyonel Counter-Strike sahnesi bile bu konuda bölünmüş durumda.

    Temeller

    Bugünlerde hemen hemen her video oyunu 1920×1080 piksel (Full HD) standart çözünürlük için tasarlanmıştır. Bu çözünürlüğün genişlik/yükseklik oranı 16: 9'dur. Bu oranlara genel olarak en boy oranı denir. Tabii ki bu en boy oranı bu belirli çözünürlüğe bağlı değildir ve 4K UHD veya 8k UHD gibi birçok başka çözünürlükte olabilir.

    FPS oyunları için görünüm ve grafiklere değil, oynanışa ve performansa odaklanılmalıdır. Bu nedenle birçok oyuncu farklı en boy oranları arasında kararsız kalıyor. Yaygın olarak 16: 9 en boy oranının yanı sıra diğer popüler formatlar 4: 3, 16: 10 ve 5: 4'tür. Rakamlar birbirine ne kadar yakınsa, 1: 1 oranındaki bir kareye o kadar yakın olursunuz.

    Daha kare bir çözünürlük seçerseniz görüntü ortaya doğru küçüldüğünden, yanlarda siyah çubuklar alırsınız. Pek çok oyuncu, görüntüyü tüm ekrana yayarak bu siyah çubukların etrafından dolaşmayı tercih ediyor. Buna uzatılmış çözünürlük denir.

    Counter Strike: Global Offensive piyasaya sürüldüğünde, genişletilmiş çözünürlükle oynamak zaten yapıldı. GeT_RiGhT, bu tuhaf görünümlü ayar ile bir çok turnuva kazandı ve büyük ilgi görmesine neden oldu.

    Fakat bu ayarların hepsini oyunda uygulayamazsınız. Genellikle monitörünüzü grafik kartınızın seçenekleriyle yapılandırmanız gerekir. NVIDIA kullanıcılarının bu ayarı düzeltmek için masaüstüne sağ tıklamaları yeterlidir.

    CS: GO'da hangi çözünürlük daha iyi?

    Görüş alanı ve grafikler

    Standart çözünürlüğünüzü değiştirmeye değer mi? En yaygın iki görüntü oranı olan 16: 9 ve 4: 3'e daha yakından baktık.

    16: 9 formatı, küçültülmüş oranlara göre önemli bir avantaja sahiptir. Görüntü daha geniş olduğu için daha geniş bir görüş alanına sahip olursunuz ve ekranın sınırındaki düşmanları görmenizi sağlar. 4: 3 oyuncular için görüntü kesildiği için ekranın kenarında neler olup bittiğini göremezler. Bu, profesyonel oyunda birkaç kez oldu ve aşağıdaki gibi olaylara neden olabilir:

    Elbette, daha yüksek piksel miktarına sahip en-boy oranı da daha iyi bir görünüme sahip olacaktır. Ancak bu, hızlı atıcılar için önemli değildir, çünkü birçok oyuncu, oyunlarına yardımcı olacaksa daha kötü grafiklere sahip olmayı tercih eder. Özellikle kare hızınız daha az piksele sahip olmaktan yararlanabilir. Ancak çözünürlüğü ne kadar düşük ayarlarsanız görüntü o kadar pikselli hale gelir.

    4: 3 en boy oranı daha küçük bir görüntü bölümü gösterdiğinden, tek bir noktaya daha kolay odaklanabilirsiniz. Bu "tünel görüşü", oyundaki önemli noktalara konsantre olmanıza yardımcı olabilir.

    Oyuncu modelleri ve hareketi

    Oyuncuların 4: 3 en boy oranını tercih etmelerinin ana nedeni karakter modellerindeki değişiklik. Genişletilmiş çözünürlük, her şeyin daha büyük görünmesine neden olur. Oyuncu karakterleri için model, uzatılmış çözünürlükle neredeyse %50 daha büyük. Bu, düşmanları vurmanızı daha kolaylaştıracaktır.

    Teorik olarak modeller, ekranda görüntülenen her şey de esnetildiği için daha büyük değildir. Ancak, yalnızca oyuncu modellerine odaklanma ve bu ayarın büyük bir avantaj sağlayan ortamı görmezden gelme eğilimindeyiz.

    4: 3 oranındaki hareket de daha hızlı ve daha akıcı hissettiriyor. Özellikle zıplarken veya Bunnyhopping yaparken farkı görecek ve daha dinamik bir oyun deneyimi yaşayacaksınız. Üstelik silahların kontrolü de daha kolay.

    Profesyonellerin görüşleri nelerdir?

    Ayarlar her zaman kişisel tercihlere göre olacak ve oyuncuların karşı tarafa önemli bir avantaj sağlamasına neden olmadı. Ancak birçok CS: GO profesyoneli 16: 9'dan uzaklaştığından, farklı çözünürlüklerin avantaj sağlayabileceğini düşünüyor.

    Sizce en iyi çözünürlük ayarı hangisi? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın!

    Kaynak: Playerbros / Gamegar

    Haberler

    Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

    Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

    Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

    Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

    Bakmadan Geçme

    24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
    Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

    Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title