Haberler

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Chirac'ın hayatını kaybetmesi

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, ülkenin eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın hayatını kaybetmesine ilişkin, "Jacques Chirac'ın vefatı Fransa'yı hüzne boğdu.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, ülkenin eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın hayatını kaybetmesine ilişkin, "Jacques Chirac'ın vefatı Fransa'yı hüzne boğdu. Tüm Fransızlar gibi çok üzgünüm." dedi.

Fransız siyasetçiler, Chirac'ın hayatını kaybetmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Başbakan Philippe, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Jacques Chirac'ın vefatı Fransa'yı hüzne boğdu. Tüm Fransızlar gibi çok üzgünüm." dedi. Philippe, ülkenin önemli bir şahsiyeti kaybettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı görevini 2007'de Chirac'tan devralan Nicolas Sarkozy de yaptığı yazılı açıklamada, Chirac'ın vefat haberini üzüntüyle karşıladığını belirterek, "Bugün hayatımın bir parçası yok oldu. Fransa'yı evrensel değerlerine ve tarihsel rolüne sadık şekilde yapılandırdı." ifadelerini kullandı.

Sarkozy'den sonra Cumhurbaşkanı olarak görev yapan François Hollande ise Chirac'ı Fransızlarla ilişki kurabilen mücadeleci biri olarak tanımladı.

Ulusal Meclis Başkanı Richard Ferrand, sosyal medya hesabından, "Jacques Chirac artık Fransa tarihinin bir parçası. Fransız halkı yorulmayan bir cumhuriyetçi, vizyonu geniş ve güncel tartışmalara karşı hassas birini kaybetti." mesajını paylaştı.

Ferrand, Chirac'ın aşırılık veya ırkçılıktan uzak durulması gerektiği yönündeki açıklamasını unutamayacağı belirtti.

Chirac'ın cumhurbaşkanlığı döneminde başbakanlık yapan Alain Juppe, yaptığı açıklamada, "Büyük bir üzüntü yaşıyorum. 40 yıl boyunca Chirac ile karşılıklı dostluk ve güvene dayalı özel bir diyaloğum vardı. Bu diyalog sadece siyasi değil aynı zamanda kişiseldi." ifadesini kullandı.

Aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin lideri Marine Le Pen de sosyal medya hesabından, "Jacques Chirac ile fikir ayrılıklarımıza rağmen kendisi Fransa'nın denizaşırı ülkeleri aşığıydı ve Irak savaşına karşı çıktı." mesajını paylaştı.

Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Hareketinin lideri Jean-Luc Melenchon da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fransa tarihi yeni bir sayfa çevirdi. Haklı üzüntülerimiz var. O herkesten çok daha fazla Fransa'yı seviyordu ve bunun için ona minnettarız." ifadesini kullandı.

Öte yandan Fransa'nın başkenti Paris'in simgesi Eyfel Kulesi'nın ışıkları, bu akşam hayatını kaybeden Chirac'ın anısına söndürülecek.

Kaynak: AA / Güncel

Edouard Philippe Jack Chirac Fransa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title