Haberler

Foça'da Şehitlere Saygı Teröre Lanet Mitingi

İzmir'in Foça İlçesi'nde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine son günlerde artan terör olaylarını protesto etmek, şehitlerimizi anmak ve terörle mücadele eden güvenlik güçlerine destek vermek amacıyla 'Şehitlere Saygı Yürüyüşü ve Teröre Lanet Mitingi' düzenlendi.

İzmir'in Foça İlçesi'nde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine son günlerde artan terör olaylarını protesto etmek, şehitlerimizi anmak ve terörle mücadele eden güvenlik güçlerine destek vermek amacıyla 'Şehitlere Saygı Yürüyüşü ve Teröre Lanet Mitingi' düzenlendi.

Küçükdeniz Sahili Eski Barbaros Büfe önünde saat 18. 00 sıralarında toplanan yaklaşık 3 bin kişi konvoy halinde sloganlar atarak Reha Midilli Caddesi'ni boydan boya katetti. Aralarında çok sayıda yaşlı, çocuk ve kadınların da bulunduğu grup, yürüyüş boyunca 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene', 'Kahrolsun PKK', 'Komutanlar içerde, PKK Mecliste', 'İmralı Basılsın Katil Apo Asılsın' sloganları attı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen gruba esnaf ve çevredeki binalarda oturanlar bayrak açarak, plajda bulunan turistler alkışlarla, denizde bulunan balıkçı ve gezi tekneleri sirenler çalarak destek verdi.

Foça Belediye Başkanı, siyasi parti ilçe başkanı, yöneticileri, Esnaf Odası Başkanı ve İlçede bulunan tüm sivil toplum örgütleri üyelerinin katıldığı yürüyüş, Demokrasi Meydanında miting havasında devam etti. Şehitlere saygı için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal marşı okundu. Bu sırada çok sayıda kişi gözyaşlarını tutamadı. Hep birlikte Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunmasının ardından mitinge katılan tüm sivil toplum örgütleri adına Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi Başkanı Neşe Uprak bir konuşma yaptı. Terörden medet umanların birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklarını ve asla amaçlarına ulaşamayacaklarını kaydeden Uprak, "Teslimiyetçi politikalarla sömürücü güçlerin dediklerini bire bir uygulamayı marifet sayanları buradan kınıyoruz. Terör eşliğinde açılımın olmayacağını göremeyenlerin açılımı başlatarak, meydana gelen olaylarda suçu başkalarına atma, sorumluluktan kaçma girişimlerinin kabul edilemez olduğu ortadadır" dedi.

Açılım adı altında etnik ayrımcılığı körükleyenlerin ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdiğini belirten Uprak, "Ülkemiz her gün yeni bir terör saldırısıyla şehit haberi ile sarsılıyor. Bölücü terör dağlardan kente inmiştir. Diyarbakır'da ve Hakkari Çukurca'da birçok Mehmetçiğimizin şehit olduğu gün demokratik özerklik ilan edenlere karşı eli kolu bağlı oturan iktidar, yaşamını terörle mücadeleye adamış kahraman Türk askerlerini terörist yaftası ile damgalamıştır. 'The Times' gazetesinin bile, kanıtların düzmece olduğunu gösteren yazısına rağmen, bir kısım medyadan hiç ses çıkmaması, Türk ordusuna karşı yürütülen operasyonun boyutlarını anlamaya yeter aslında" diye konuşmasını sürdürdü.

Emperyalist güçler okyanusları aşıp gereğini yapıyor, biz yüzlerce şehit verdiğimiz halde burnumuzun dibindeki Kandil terör yuvalarına harekat için Ramazan sonrasını bekliyoruz diyen Uprak, "Keşke bu harekat Ramazan'dan önce yapılsaydı da şehitlerimiz bayramı görseydi. Mehmetçiğe sıkılan her kurşunda bilsinler ki Türk halkını karşılarında bulacaklardır. Evet acılıyız, öfkeliyiz, bir o kadar da gururluyuz. Şehit olan arkadaşlarının ardından Mehmetçiğin 'Vatan sana canım feda' diyerek görev başında olmasından onurluyuz. Öfkemiz sorumlulara, eli kanlı katilleredir. Kınalı kuzularımıza Tanrı'dan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun" diyerek konuşmasını bitirdi. ADD Başkanı Neşe Uprak'ın konuşmasının ardından Gençlik Marşı söyleyen topluluk bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. - İzmir / Foça

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title