Haberler

Fırat Üniversitesi'nin KPSS'de Büyük Başarısı

Fırat Üniversitesi, 2006 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda Türkiye Genelinde Büyük Bir Başarıya İmza Atarak 11 Alanda Türkiye Birincisi, 5 Alanda Türkiye İkincisi, 10 Alanda Türkiye Üçüncüsü Oldu.

Fırat Üniversitesi, 2006 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza atarak 11 alanda Türkiye birincisi, 5 alanda Türkiye ikincisi, 10 alanda Türkiye Üçüncüsü oldu.

Üniversiteler arasında elde ettiği başarılarla Elazığ'ın tanıtımına çok büyük katkılarda bulunan Fırat Üniversitesi, ÖSYM tarafından yayınlanan sonuçlar uyarınca 2006 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda büyük başarılara imza attı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, üniversite olarak başarı grafiğini sürekli yükselttiklerini ve her alanda yeni başarılar elde ettiklerine dikkat çekerek "Fırat Üniversitesi olarak verdiğimiz kaliteli, bilgiye dayalı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan eğitim politikamızın sonuçlarını başarılı bir şekilde almaktan çok mutluyuz" dedi.

Muz'un verdiği bilgiye göre, "Eğitim politikamızın bir sonucu olarak Fırat Üniversitesi'nin lisans programları 2006 KPSS sonuçlarına göre 11 alanda Türkiye birincisi, 5 alanda Türkiye ikincisi, 10 alanda Türkiye üçüncüsü oldu. ÖSYM tarafından yayınlanan sonuçlara göre, Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, Elektrik-Elektronik Müh. Bölümü ve Türk Musikisi Temel Bilimleri Bölümü Eğitim Bilimleri alanında Metal Öğretmenliği Bölümü, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü, Türkçe Öğretmenliği Bölümü, Yapı Ressamlığı Öğretmenliği Bölümü ve Türk Musikisi Temel Bilimleri Bölümü, Yapı Öğretmenliği Bölümü Genel Kültür alanında; Türk Musikisi Temel Bilimleri Bölümü Genel Yetenek alanında,Yapı Ressamlığı Öğretmenliği Bölümü ise Yabancı Dil alanında Türkiye 1.'cisi oldu."

Muz, Türkiye 2.si olan bölümler arasında Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü, Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, Su Ürünleri Bölümü, Talaşlı Üretim Öğretmenliği Bölümü. Genel Kültür alanında; Türkçe Öğretmenliği Bölümü ise Eğitim Bilimleri alanında yer aldığını söyledi.

Rektör Muz'un verdiği bilgiye göre KPSS sonuçlarına göre Elektronik Öğretmenliği Bölümü Genel Kültür ve Yabancı Dil alanında Sınıf Öğretmenliği Bölümü ile Beden Eğitimi-Spor Öğretmenliği Bölümü Genel Kültür alanında üçüncü oldu. Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü, Elektrik Öğretmenliği Bölümü, Metal Öğretmenliği Bölümü, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Eğitim Bilimleri alanında; Elektronik Öğretmenliği Bölümü ile Talaşlı Üretim Öğretmenliği Bölümü ise Yabancı Dil alanında dereceye girdi.

Fırat Üniversitesi'nin birçok alanda olduğu gibi KPSS'de elde ettiği bu başarının tesadüfi olmadığını söyleyen Muz, şöyle konuştu: "Özverili, planlı ve programlı çalışmamızın bir sonucudur. KPSS'de elde ettiğimiz bu başarılar, Fırat Üniversitesi'nin eğitim kalitesini yükselttiğini açık bir şekilde gözler önüne sermektedir. Bu başarılı sonucun elde edilmesindeki gayretleri ve önemli katkılarından dolayı üniversitemizin değerli yöneticilerine, öğretim elemanlarına, öğrencilerimize, velilerimize ve idari personelimize teşekkür ediyorum."

(EK-FA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title