Haberler

Fırat Üniversitesi'nden Şehir Ekonomisine Önemli Katkı

Elazığ Fırat Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarafından, Fırat Üniversitesi'nde Öğrenim Görenlerin Yörelere Dağılımının Yapıldığı İstatistiki Değerlendirmeye Göre, Üniversite Öğrencilerinin Yüzde 60'nın Ülkemizin Değişik İllerinden Geldiği, Yüzde 40'ının İse Elazığlı Olduğu Belirlendi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından, Fırat Üniversitesi'nde öğrenim görenlerin yörelere dağılımının yapıldığı istatistiki değerlendirmeye göre, üniversite öğrencilerinin yüzde 60'nın ülkemizin değişik illerinden geldiği, yüzde 40'ının ise Elazığlı olduğu belirlendi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Fırat Üniversitesi'nde öğrenim görmekte olan öğrencilerin yörelere göre dağılımının belirlendiği istatistiki değerlendirmeye göre, üniversitenin kentin ekonomik yapısına katkısının rakamsal olarak bir kez daha ortaya çıktığını ifade ederek, "Yapılan bu değerlendirmeye göre, Fırat Üniversitesi'ne bağlı Rektörlük ve Mühendislik Fakültesi kampusunda bulunan fakülte, meslek yüksek okulu, konservatuar ve enstitülerde, 1. ve 2. öğretimde öğrenim gören 18 bin 29 öğrencimizden yüzde 60'ı olan 10 bin 933 öğrenci, Elazığ dışındandaki çeşitli illerden gelen öğrencilerdir. Genel öğrenci sayımızın yüzde 40'nı oluşturan 7 bin 96 öğrencimizse, Elazığlı'dır. Bilindiği üzere, 2006-2007 eğitim öğretim yılı itibariyle üniversitemiz, 20 bin 869 ön lisans, lisans ve lisans üstü öğrencisine eğitim vermektedir. Bu öğrencilerimizin 18 bin 29'u Elazığ'da, 2 bin 833'ü ise üniversitemize bağlı Bingöl, Tunceli, Muş, Keban ve Kemaliye H. Ali Akın Meslek Yüksek Okulu ile Muş Eğitim Fakültesi'nde öğrenim görmektedir" dedi.

Fırat Üniversitesi'nin, kentin gelişmesi ve kalkınması için önemli bir faktör olmasının yanında, beşeri değerleriyle de ekonomik yapısına ciddi katkılarda bulunduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Muz, "Kalkınmanın temelinin eğitim olduğu inancıyla, Elazığ ve bölgemizin sosyal, kültürel, ekonomik ve teknik açıdan kalkınmasına katkıda bulunmak, üniversitemizi gerçek bir bilim ve eğitim yuvası yapmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Fırat Üniversitesi olarak, kentin reel anlamda kalkınması ve ülkemizde isminden övgüyle söz ettiren bir şehir olması için tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerimizle birlik ve dayanışma içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Bu çalışmalarımızın yanı sıra, üniversitemizin ağırlıklı olarak Elazığ dışından gençler tarafından tercih edilmesi, şehrimizin ekonomik hayatının canlanması noktasında da önemli bir ivme kazandırmaktadır" diye konuştu.

(TÖ-EST-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title