Haberler

Filipinler'de Ebu Seyyaf Militanları Askeri Kampa Saldırdı

Ülkenin güneyindeki Sulu adasında düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada 15 kişi öldü, en az 16 kişi yaralandı.

ZAMBOANGA (AA)- Filipinler'in güneyindeki Sulu adasındaki bir askeri kampa, Ebu Seyyaf örgütü militanlarınca düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada 15 kişi öldü, en az 16 kişi yaralandı.

Filipin ordusu Batı Mindanao Komutanlığı sözcüsü Yüzbaşı Maria Rowen Muyuela, Ebu Seyyaf militanlarının Patikul kasabasındaki kampa saldırdığını, askerlerin obüsler, havan topları ve MG520 tipi saldırı helikopterleriyle karşılık verdiğini söyledi.

Çatışmada 14 Ebu Seyyaf militanının öldürüldüğünü belirten Muyuela, saldırganların geri çekilmek zorunda kaldığını kaydetti.

Sulu'daki 2. Deniz Piyade Taburu ve Ortak Görev Gücü Komutanı Tuğgeneral Martin Pinto tarafından yapılan yazılı açıklamada da çatışmalarda bir askerin öldüğü, militanlar da dahil olmak üzere en az 16 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Saldırı, Filipin ordusunun, bir gün önce Ebu Seyyaf örgütünün bir kampına top ateşi açması ve örgütün ormanda kurulu bir kamp yerini ele geçirmesinin ardından düzenlendi.

Militanların düzenlediği baskından 2 gün önce, dört Asya Pasifik ülkesini kapsayan ziyareti çerçevesinde Filipinler'e gelen ABD Başkanı Barack Obama,  bu ülkeyle Güçlendirilmiş Savunma İşbirliği Anlaşması imzalamıştı. Anlaşma, ABD'nin, Filipinler'de daha büyük askeri güç bulundurmasına olanak veriyor.

El Kaide terör örgütü bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü, Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'da savaşmış Filipinliler tarafından 1990'da kuruldu. Ebu Seyyaf lideri Kadaffi Cancalani'nin Eylül 2006'da ölmesinin ardından örgütün başına Radullan Sahiron geçti.

ABD hükümeti, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) "en çok arananlar" listesinde yer alan Sahiron'un başına 1 milyon dolarlık ödül koymuş bulunuyor. Sahiron'un Ebu Seyyaf örgütünün güçlü kalesi konumundaki Jolo'da saklandığı sanılıyor. - Zamboanga

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Mindanao Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title