Haberler

Filenin Sultanları smaçlarıyla Twitter'ı salladı

Güncelleme:

2021 Olimpiyatları'ndaki sohbetler ile ilgili Twitter, 21 Temmuz 2021 ile 28 Temmuz 2021 tarihleri arasında dünya çapında ve Türkiye bazında ülkeler, takımlar, sporcular ve Tweetler için en çok konuşulan konuları açıkladı. Bu verilere damgasını vuran ise voleybol ve Filenin Sultanları oldu.

Olimpiyatların başladığı günden itibaren tüm dünyada sporseverlerin ilgisi Tokyo'ya çevrildi. Hentboldan judoya, atletizmden kaykay sporuna kadar birçok farklı spor dalında mücadele tüm hızıyla devam ederken, bu sporlar arasında hem dünyada hem de Türkiye'de bir dal, bu olimpiyatlarda özellikle öne çıktı. O branş ise; voleybol.

Öte yandan, diğer büyük spor etkinliklerinde olduğu gibi, Olimpiyatlar için de sohbetler genelde Twitter üzerinden dönüyor. Büyük etkinliğin öncesinde, sırasında ve sonrasında Twitter, dünya çapındaki sporseverler için, gezegenin dört bir yanından en iyi sporculara dair birinci sınıf içerik, gerçek zamanlı tepkiler ve en iyi sohbet imkanını sunuyor.

Filenin Sultanları smaçlarıyla Twitter'ı da salladı

Olimpiyatlarda mücadelesine Çin'e karşı alınan 3-0'lık net galibiyetle başlayan Türkiye kadın voleybol milli takımımız, olimpiyatlarda Twitter'da en çok konuşulan, tweetlenen ve en çok etkileşime giren takım oldu. Türkiye'de bu dönemde Twitter'da açık ara en çok konuşulan spor voleybol iken, bunu judo, basketbol ve tekvando izledi.

21-18 Temmuz tarihleri arasında olimpiyatlarla ilgili 349.2 bin tweet atıldı. 142.4 bin tekil kişi, Olimpiyatlar hakkında tweet attı.

Kadın sporcularımız öne çıktı

Türkiye'deki olimpiyatlarla ilgili atılan tweetlerde dikkat çeken bir diğer nokta da en çok tweet atılan ilk 5 sporcunun kadın sporcular olmasıydı. Bu sporcular Ebrar Karakurt, Eda Erdem, Hatice Kübra İlgün, Busenaz Sürmeneli ve Hande Baladın oldu.

En çok kullanılan hashtag #Tokyo2020 olurken, bu hashtag'i #FileninSultanları hashtag'i takip etti.

En çok beğeni alan tweet ise Eda Erdem'in tweeti oldu.

Dünyada kaykay, hakkında en çok konuşulan dal oldu

Bu dönemde olimpiyatların dünyada en çok konuşulan dalı ise bu yıl olimpiyatlara dahil olan kaykay oldu. Kaykay, toplam 47 milyon tweet ile açık ara en çok konuşulan spor olurken, onu voleybol ve futbol izledi. İki genç sporcu, Rayssa Leal ve Simone Biles, hakkında en çok Tweetlenenler oldu. Rayssa Leal ile ilgili tweet ise en çok beğenilen tweet oldu.

Diğer yandan Twitter, Olimpiyatlar için kullanıcılarına premium hizmetler sunuyor. İşte bu ayrıcalıklı özellikler;

#Olimpiyatlar ve Ülke Emojileri: Dünya çapındaki hayranlar, Oyunlar boyunca resmi Olimpiyatlar Twitter emojisini kullanabiliyor. #Olimpiyatları ve ilgili hashtag'leri 30'dan fazla dilde Tweetlediğinizde emojinin kilidi açılıyor. Twitter, yarışan her ülke için, üç karakterli ülke hashtaglerini Tweetlediğinizde kilidi açılan emojilere sahip. Son olarak, taraftarlar, #EOR Tweet'i atarak, takım emojisinin kilidini açıp Oyunlar sırasında Mülteci Olimpiyat Takımını destekleyebilir.

#ExpertEngine Deneyimi: Her Olimpiyatta, insanlar gerçekten çok fazla bilmedikleri sporlarla ilgili "uzman" görüşlerini emin bir şekilde Tweetlerler. Sadece #ExpertEngine @Olympics'i ve #basketbol ya da #yüzme gibi herhangi bir spor etkinliği hashtag'ini Tweetleyerek, hayranlar otomatik olarak o sporla ilgili her şeyi öğreten bir video yanıtı alıyorlar.

Kaynak: Bültenler / Spor

Filenin Sultanları voleybol Türkiye Twitter Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title