Haberler

Fiat'a Bursa'da Üretilen Binek ve Ticari Modeller Birincilik Getirdi

Fiat Binek ve Ticari Araçlar, 2009 Ocak -Aralık Döneminde Ulaştığı 84 Bin 820 Adetlik Satışı ile Ulusal Pazarda Liderliğini İlan Ettiğini, Toplam Satışın 76 Bin 564 Adedinin İse Tofaş'ın Bursa'daki Fabrikasında Üretilen Fiat Fiorino, Fiat Doblo, Fiat Linea ve Fiat Albea Sole/palio Sole Modelleriyle Gerçekleştiğini Açıkladı.

Fiat Binek ve Ticari Araçlar, 2009 Ocak-Aralık döneminde ulaştığı 84 bin 820 adetlik satışı ile ulusal pazarda liderliğini ilan ettiğini, toplam satışın 76 bin 564 adedinin ise Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen Fiat Fiorino, Fiat Doblo, Fiat Linea ve Fiat Albea Sole/Palio Sole modelleriyle gerçekleştiğini açıkladı.

Fiat Binek ve Ticari Araçlar'dan yapılan yazılı açıklamada, Aralık ayında 9 bin 232 adeti hafif ticari araç olmak üzere toplam 13 bin 342 adet araç satışı gerçekleştiren Fiat Binek ve Ticari Araçlar'ın, 2009 Ocak-Aralık döneminde 84 bin 820 adetlik satışa ulaştığı, bu sayede ulusal pazarda liderliğini ilan ettiği bildirildi. Fiat'ın açıklamasında, "Fiat Binek ve Ticari Araçlar, satışlarını geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 40 oranında artırarak büyük bir başarının altına imza attı" denildi.

-FİAT, AÇIK ARA 1.MARKA OLDU-

Açıklamada, 2009 Ocak-Aralık döneminde 29 bin 569 adet otomobil ve 55 bin 224 adet hafif ticari araç satışı gerçekleştiren Fiat'ın, geçtiğimiz yılı binek segmentinde en çok tercih edilen 4. marka olarak tamamladığı bildirildi. Açıklamada, hafif ticari araç segmentinde ise Fiat'ın, açık ara en çok tercih edilen 1. marka olmayı başardığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"2009 sonunda toplam satışının 76 bin 564 adetini yani satışlarının yaklaşık yüzde 90'ını Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen Fiat Fiorino, Fiat Doblo, Fiat Linea ve Fiat Albea Sole/Palio Sole modelleriyle gerçekleştiren Fiat, Türkiye'de üretim yapan global markalar arasında da toplam satışta yerlilik oranıyla yine zirvede yer aldı.Türkiye'nin 2009 yılındaki gerçek gözdesi olmayı başaran Fiat'ı başarıya taşıyan ise Tofaş tarafından üretilen Fiat Fiorino, Fiat Doblo, Fiat Linea ve Fiat Albea Sole/Palio Sole gibi modeller oluşturdu. 12 ay sonunda toplam satışının 76 bin 564 adetini yani satışlarının yaklaşık olarak yüzde 90'ını Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilen modelleriyle gerçekleştiren Fiat, Türkiye'de üretim yapan global markalar arasında da toplam satışta yerlilik oranıyla yine zirvede yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Bununla birlikte 55 bin adeti aşan satışla Fiat, Türkiye'de en çok tercih edilen hafif ticari markası olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Bu satışlar içinde 30 bin adetten fazla müşteri tarafından tercih edilen Fiat Fiorino ise aynı zamanda Türkiye'nin en çok tercih edilen hafif ticari araç modeli oldu." (ANKA)

(HMD/ES/HF)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title