Haberler

Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank Maçının Ardından

Hakan TARHAN - İSTANBUL / DHAFenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, 93-79 kazandıkları Galatasaray Odeabank maçının ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi.

Hakan TARHAN - İSTANBUL / DHA

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, 93-79 kazandıkları Galatasaray Odeabank maçının ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi.

Maça agresif başladıklarını ve rakibe top kayıpları yaptırarak buldukları kolay basketlerle maçı kazandıklarını ifade eden Obradovic, serinin ikinci maçında da enerji ve konsantrasyonun önemli olacağını vurguladı.

Play-off zamanı çok fazla duygusal şeylerin olduğunu ve bir sonraki maçta da olacağını belirten Obradovic, "Çok agresif başladık, hiç top kaybı yapmadık ve onlara top kayıpları yaptırdık. Kolay basketler bulduk. Bu da maçın anahtarıydı. Şimdi seri 1-0 ve 48 saat sonra ikinci maçımız var. Cuma günü yine enerji ve konsantrasyon çok önemli olacak. Çok fazla enerjisi olan, kaliteli oyuncuları olan ve çok iyi sezon geçirmiş bir takıma karşı çok büyük saygıyla oynadık. Cuma gününe hazırlanıp elimizden gelen en güzel maçı oynamaya çalışacağız. Bu maçtan önce de Türkiye Basketbolu adına böyle bir serinin olmasının çok güzel olduğunu söylemiştim" dedi.

Destekleri için taraftara çok teşekkür ettiğini belirten Obradovic, "Aynı desteği serinin ikinci maçında da bekliyoruz. Bütün Galatasaraylıların evimizde rahat hissetmelerini istiyoruz. Sadece takımı destekleyerek Avrupa'da ne kadar büyük bir derbinin içeriğinin sadece basketbol olduğunu gösterelim herkese" şeklinde konuştu.

ALİ MUHAMMED: "KOÇUN PLANINI BİREBİR UYGULADIK"

Basın toplantısında konuşan Ali Muhammed ise, "Koçun planını birebir uyguladık ve bu şekilde ilk yarıda öne geçmeyi başlardık. İkinci yarıda da aynı şekilde devam ettik ve farkı açınca rakibin öne geçmesini engelleyerek kazandık" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY ODEABANK CEPHESİ

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman da, oyuna tek uzun oyuncu ile başladıklarını vurgulayarak, "Fiziksel olarak pota altında Fenerbahçe'ye çok yenildik. Dış adamlara da çok ekstra sayılar verdik. Melih Mahmutoğlu sezon boyunca 5 sayı ortalamayla oynarken, ilk yarı 12 sayı attı. O zamanda çok ciddi bir fark oluştu. Bunun nedeni savunmada fiziksel mücadele edemememiz oldu. Devre arasında bunu konuştuk. İkinci yarı savunma yaptık. İkinci yarıya baktığınız zaman 17 sayı üçüncü periyotta yemişiz, 19 sayı son periyotta yemişiz. Bu ilk yarının neredeyse yarısı kadar. Öyle olunca da maçın içinde olduk. Bu seriden öncede söylemiştim. Fenerbahçe Avrupa'nın en formda en iyi takımı. İyi basketbol oynuyorlar. Fiziksel güçleri çok fazla. Derbinin de gerektirdiği atmosferi kullanıp, net bir galibiyet aldılar. Özellikle ikinci yarıda oynadığımız oyunu ikinci maça yansıtıp daha çok maçın içinde kalan bir performans ortaya koymaya çalışacağız" dedi.

Galatasaray Odeabanklı basketbolcu Sinan Güler ise ilk yarıda Fenerbahçe gibi bir takımdan 57 sayı yedikleri için kovalamacanın kolay olmadığını söyledi.

Tecrübeli oyuncu, "İkinci yarıda oynadığımız basketbolda özellikle savunma tarafından neler yapabileceğimizi gördük. Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Umuyorum bugün olduğunu gibi şiddetten uzak bir şekilde basketbolun konuştuğu bir seri olarak devam eder" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeljko Obradovic Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title