Haberler

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor Karşısında 1 Puanla Yetindi

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 5. Haftasında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Çaykur Rizespor'la 1-1 Berabere Kalarak 1 Puanla Yetindi.

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Çaykur Rizespor'la 1-1 berabere kalarak 1 puanla yetindi.

Karşılaşma sonrasında basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, kendileri açısından çok önemli olan 3 puanı kendi sahalarında yaptıkları karşılaşmada alamadıkları için üzgün olduklarını söyledi. Maça çok yavaş başladıklarını belirten Zico, yedikleri golle uyandıklarını dile getirerek, "Oyuncularımız boş alanları daha iyi kullanınca gol bulduk. İkinci yarıda şans bulduk ama değerlendiremedik. Sahamızda çok önemli olan 3 puanı alamadık. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Evimizdeki

maçlarda rakibin kazandığı 1 puan bile onları mutlu ediyor. Evimizde az fırsat bile yakaladıysak, 3 puan almalıyız. Şimdi başımızı öne eğecek bir neden yok. Kendimizi en iyi şekilde hazırlayıp, Inter karşısında en iyi biçimde mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Çaykur Rizespor karşısında uygulattığı sistem değişikliği ile ilgili yöneltilen soru karşısında ise Brezilyalı teknik adam, "Belirli bir sistemle sürekli oynadığımız ve rakip takımlar artık bizi bildiği için atağa çıkışlarda sorunlar yaşıyorduk. Yeni sistemimizde ilk kez denediğimiz oyuncularımı iyi gördüm. Şimdi yeni bir sisteme geçtiyseniz sabır göstermeniz gerekir. Uygun futbolcularınız varsa sistem değişikliğinin bir zararı yok. Çarşamba günü Inter maçı için şu anda bir şey diyemiyorum. Elimizdeki

futbolculara bakacağız. Rakibi inceleyeceğiz, ona göre en uygun sistemde oyuncularımızı sahaya süreceğiz. Fakat bizim daha önce oynadığımız sistem sizin söylediğiniz gibi 4-5-1 değil, bence 4-4-2'dir. Alex'i hep bir forvet oyuncusu olarak düşündüm. Alex, geçen sezon gol kralı olarak bunu gösterdi'' ifadelerini kullandı.

Zorlu rakiplerle yapacakları karşılaşmalarda Fenerbahçe'nin etkili bir oyun sergileyeceğini iddia eden Zico, ligdeki puan kayıplarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Ligde puan yitirdiğimiz maçlarda, oyun içinde 30 dakikayı iyi oynarken, gerisini iyi oynayamıyoruz. Maç içinde istikrarımız olmadığı zaman, kötü olduğumuz dönemde rakip takım bunu değerlendirince sıkıntı yaşıyoruz. Anderlecht maçlarında gayet güzel oynadık ve istediğimiz sonuçları aldık. Lig maçlarında çok inişli çıkışlı olduğumuz için 7 puan yitirdik. Lig maçlarında konsantrasyon eksikliği olduğunu sanmıyorum ama Avrupa Şampiyonlar Ligi haftalarında öncesinde veya sonrasında sıkıntılar yaşıyoruz.

Kesinlikle böyle olmamalı. Gaziantepsor maçında da değişik oyunculara yer vermemizin nedeni bunu göstermekti. Bursaspor maçında da en iyi olabileceğini düşündüğümüz kadroyu sahaya süreceğiz. Özellikle şampiyon olmak istiyorsak, bugün yaptığımız gibi basit bir biçimde puanlar yitiremeyiz.''

Basın mensuplarının Başkan Aziz Yıldırım'a Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 10 puan sözü verip vermediğini sorması üzerine ise tecrübeli çalıştırıcı, "Ben kahin değilim, önceden ne kadar puan alacağımızı söyleyemem. Bu, zekayla uyuşmaz. Biz savaşacağız, mücadele edeceğiz ama ben hiçbir şeyin güvencesini vermiyorum. Takımıma çok güveniyorum. Bilmiyorum sonuç ne olacak ama biz en iyi biçimde mücadele edeceğiz'' karşılığını verdi.

Fenerbahçe'nin Appiah'ın bu ay içinde sahalara dönüşünün zor olacağını kaydeden Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Ganalı futbolcunun tam olarak hazır olmadığını belirterek, "Şu anda Appiah maçta kendini gösterebilecek durumda değil. Önümüzdeki zamanda sağlık ekibimizle beraber karar vereceğiz. Appiah'ı antrenmanlarda kimi bölümlerde takımla çalıştırıyoruz, fakat kısa bir süre çalışıp bırakıyor. Şu anda kendine güveni yok" dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Saffet Susiç, iyi bir sonuçla döndüklerini belirterek, "İstanbul'a gelirken bu maçın çok zor olacağını biliyorduk. Futbolcularım 90 dakika savaştılar, koşular ve hakettikleri 1 puanı aldılar. Fenerbahçe de iyi oynadı, hücum etti ama gole gidemedi. Buraya galibiyet için geldik. Biz, çift forvetle oynamaya başladık ve açık bir futbol sergiledik. Bizim problemlerimiz var. Çok sakatımız var. Bazı arkadaşlar hazırlık dönemini hiç geçirmedi. Takımın 90 dakikayı çıkaracak fizik

kondisyonu yoktu ama benim çok büyük şansım var, ahlaklı futbolcularla çalışıyorum. Umarım Fenerbahçe'nin çarşamba günü daha fazla şansı olur ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde daha iyi bir netice alırlar" diye konuştu.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Saffet Susiç, Çaykur Rizespor'a Yeşil-mavili camiayla arasındaki sevgiyi devam ettirmek için geldiğini sözlerine ekledi.

(İK-KK-KK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title