Haberler

Faslı Mühendis Deaş'tan Hakim Karşısında

Samsun’da 7 ay önce tutuklanan Fas uyruklu inşaat mühendisinin terör örgütü DEAŞ’a üye olduğu iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Samsun'da 7 ay önce tutuklanan Fas uyruklu inşaat mühendisinin terör örgütü DEAŞ'a üye olduğu iddiasıyla yargılanmasına başlandı. Fransa'dan bombalı eylem yapmak için Samsun'a geldiği iddiasıyla 7 ay önce kaldığı otel odasında yakalanan ve cep telefonu ve bilgisayarlarında terör örtüğü DEAŞ ile ilgili yazışma ve resimler ele geçtiği iddiasıyla tutuklanan Fas uyruklu inşaat mühendisi Mohamed K. (53) hakim karşısına çıktı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan Mohamed K., duruşmaya tutuklu bulunduğu Kocaeli 1 Nolu Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevinden SEGBİS ile görüntülü olarak katıldı. Tercüman yardımıyla ifade veren Mohamed K., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mohamed K., "35 yıldır Fransa'da yaşıyorum. 2015 Aralık ayında Türkiye'ye dinlenmek ve gezmek için geldim. İstanbul Fatih'te Samsun'u konuşurlarken duydum ve merak edip bu şehre geldim. Örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum. Şerefsiz DEAŞ ile ilgim yok. Polisin otelde odamda bulduğu düdüklü tencereyi ise Fransa'dan getirdim. Onunla 10 yıldır yemek yapıyorum. Ele geçen telefon sim kartları da bana ait. Labtop bilgisayarlar da bana ait. Siyaset ve din ile ilgileniyorum. Bilgisayarımda ele geçen resim ve yazılar bunlara ait olabilir. 7 aydır tutukluyum. Ben şerefsiz DEAŞ'tan değilim" dedi.

Mahkeme heyeti Mohamed K.'nin tutukluluk halinin devamına karar verirken, ele geçen düdüklü tencerede daha önce yemek pişirilip pişirilmediği ve bombaya ait patlayıcı kalıntılarının bulunup bulunmadığının tespiti için Kriminal Şube Müdürlüğüne yazı yazılmasına ve ayrıca İnterpol'e müzekkere yazılıp Mohamed K.'nin dosyada yer alan parmak izi kayıtlarının gönderilip gerçek adının yargılandığı isim mi olup olmadığının ve daha önce başka ülkede DEAŞ ve diğer terör örgütleri ile bir bağlantısının bulunup bulunmadığının tespiti için duruşmayı erteledi.

(İHA) - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samsun Fransa Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title