Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Türkiye A Milli Futbol Takımının 6 Ekim'de Eskişehir'de oynayacağı İzlanda karşılaşması için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi izleyicilere ücretsiz otobüs ve otopark imkanı sağlayacak.

Türkiye A Milli Futbol Takımının 6 Ekim'de Eskişehir'de oynayacağı İzlanda karşılaşması için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi izleyicilere ücretsiz otobüs ve otopark imkanı sağlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 6 Ekim"de Eskişehirde oyananacak Dünya Kupası Eleme Grubunda oynanacak Türkiye-İzlanda maçı için 5 farklı noktadan saat 19.45'den itibaren otobüs seferi düzenlenecek. Otobüsler, maç sonunda da izleyicileri şehrin çeşitli noktalarına ücretsiz taşıyacak.

Maça kendi araçları ile gelecek taraftarlar için de Ulusal Egemenlik Bulvarı üzerinde araç park imkanının yanı sıra Sazova Mahallesi'nin girişinde bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne ait açık otopark ücretsiz olarak hizmet verecek.

Çocuklar hayvanları elleriyle besledi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinde, Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte ilkokul öğrencileri deve, lama ve koatileri elleriyle besledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, hayvanat bahçesinde düzenlenen etkinliğe katılan ilkokul öğrencilerine hayvan türleri tanıtılarak, ekosistemin devam etmesi için hayvanları korumanın önemi anlatıldı.

Öğrenciler, hayvanat bahçesindeki hayvanlardan deve, lama ve koatileri elleriyle besledi.

Anne oğuldan ortak sergi

Kendine özgün teknikle yaptığı doğa resimleriyle tanınan ressam Ayşe Birsen İlter ile seramik sanatçısı oğlu Orçun İlter "Dört Mevsim Anadolu ve Hatıralar" yağlı boya ve "Sırlara Yolculuk" adlı seramik heykel sergisi açtı.

Sanatçı anne oğul Ayşe Birsen İlter ve Orçun İlter, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde ortak sergi düzenledi.

Ayşe Birsen İlter'in "Dört Mevsim Anadolu ve Hatıralar" sergisinde 85, oğlu Orçun İlter'in "Sırlara Yolculuk" seramik heykel sergisinde ise 93 eser beğeniye sunuldub

Sergi, 30 Ekim'e kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir İzlanda Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title