Haberler

Konya'da Eski Sanayi ve Karatay Sanayi ihalelerinin tarihleri belli oldu

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin yeni yerine taşınma süreciyle ilgili açıklama yaptı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin yeni yerine taşınma süreciyle ilgili açıklama yaptı.

Altay, açıklamasında projede ilk etap ihalenin 12 Ocak'ta, ikinci etap ihalenin 27 Ocak'ta, üçüncü etabın 2 Şubat'ta, dördüncü ve son etap ihalenin de 8 Şubat'ta gerçekleştirileceğini belirtti.

Konya'nın önemli sorunlarını çözmek için yoğun şekilde çalıştıklarını, bu çerçevede Mevlana Çarşısı'nda yıkımın zemin kata kadar tamamlandığını anımsatan Altay, Ocak ayında Altın Çarşı'daki kalan kısmı da yıkmaya başlayacaklarını ve 2021 yılının Eylül ayına kadar iki çarşıyı da yetiştirmek istediklerini vurguladı.

Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin ilk etap ihalesini Konya'nın çok uzun süredir beklediğini ve şehrin çehresini değiştireceğini aktaran Altay, "Sanayicimiz ikinci, üçüncü ve dördüncü etap ihalelerinin tarihini merak ediyordu. Çünkü talepleri topladık ve esnafımızla büyük bir mutabakat içinde süreci yürütüyoruz. İnşallah ikinci etap 27 Ocak'ta, üçüncü etap 2 Şubat'ta ve son etap da 8 Şubat'ta ihale edilecek. Böylece Şubat ayının ortasında Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin taşınacağı Yeni Motorlu Taşıtlar Sanayi ile ilgili ihale süreci tamamlanmış olacak." ifadesini kullandı.

Kentte hayata geçirilen proje için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut'a tüm Konyalılar adına teşekkür eden Altay, şunları kaydetti:

"İnşallah 2023 yılında Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'yi yeni yerine taşıyarak, Konya'mız için yeni bir cazibe alanı oluşturacağız. Konya'nın yıllardır konuşulan bu meselesinin halledilmesinden büyük bir mutluluk duyuyorum. Konyalılara ve sanayicilerimize hayırlı olsun."

Açıklamada, Sanayi Bölgeleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin taşınacağı ve TOKİ tarafından inşa edilecek Konya Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi ihalelerinin tamamlanmasının ardından inşaat aşamasına geçileceği bilgisine de yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Uğur İbrahim Altay Karatay Konya Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title