Haberler

Erzincan: Erzincan Baro Başkanı Hamit Sekman:

Erzincan Baro Başkanı Hamit Sekman, 2006 Yılında İl Genelinde İşlenen Suç Sayısında Artış Olduğunu Ancak Buna Rağmen Ülke Genelinde Erzincan'ın En Huzurlu İllerden Biri Olduğunu Söyledi.

Erzincan Baro Başkanı Hamit Sekman, 2006 yılında il genelinde işlenen suç sayısında artış olduğunu ancak buna rağmen ülke genelinde Erzincan'ın en huzurlu illerden biri olduğunu söyledi.

Yaptığı basın açıklamasında, genelde ülke sorunu olan işsizlik, gelir dağılımdaki adaletsizlik, ahlaki değerlerdeki erozyon gibi birtakım sebeplerin suç sayısının artmasında en büyük etken olduğunu kaydeden Baro Başkanı Hamit Sekman şunları söyledi: "Özellikle 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5237 sayılı Ceza Kanunu ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun alelacele çıkarılmasıyla, yasadaki eksiklikler ve özellikle tutuklamaya ilişkin maddelerde belirtilen nedenlerden dolayı suç işleyen kişilerin salıverilmeleri suçlardaki artışın başka bir boyutudur. Esasında yeni ceza yasasında belirtilen cezalar eski yasaya göre çok daha ağır olmasına rağmen bu husus halka anlatılamadı. Yeni yasadaki kollukla ilgili mevzuattaki çağdaş uygulama ve insan haklarının ihlallerini asgariye indiren düzenlemelerin uygulamada yaşanan zorluklarda suçun ve suçlunun takibinde aksamaların olduğu görülmüştür".

2006 yılı özellikle işlenen suçlarda, cinsel suçların ağır bastığının görüldüğünü vurgulayan Hamit Sekman, "Esasında bu durum, söz konusu suçun 2006 yılında daha fazla işlendiği anlamına gelmez. Ülkemizde cinsel suçlar uzun zamandır işlenen fakat aile ve toplum baskısıyla açığa çıkmayan suçlardır. Genel anlamda bu konuda yürürlüğe giren yeni yasalardaki birtakım boşluklardan kaynaklanan sorunlar yaşanıyor. Bunun en bariz örneği çocuk pornosuyla ilgili yasal düzenlemelerin, yaşanan talihsiz olaylardan sonra ele alındığı görülmektedir. Kaldı ki temel ceza yasası çıkalı ikinci yılını doldurmadan yasaların 3'te 1'i değişmiştir" diye konuştu.

Baro Başkanı Hamit Sekman açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Kaldı ki önceki dönemlerdeki Avukatlık Kanunu'yla verilen bir takım hak ve kazanımları yasa değişikliklerle geri alınmıştır. Özellikle Avukatlık Kanunu'ndaki sınav, hiçbir gerekçe gösterilmeden ve bu konuda baroların ve Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) görüşü alınmadan kaldırılmıştır. Ayrıca 5271 sayılı Ceza Muhakemesi ile 5320 Ceza Muhakemesi yürürlük ve şekli hakkında yasalarda yapılan değişikliklerle, zorunlu müdafilik alanı daraltılmış ve zorunlu müdafilik hizmeti nedeniyle avukatlara ödenecek ücret konusunda TBB'ye verilen yetki alınarak bu düzenlemelerin Adalet Bakanlığı'nca yapılması şeklinde değiştirilmiştir. Bu değişiklik avukatları vesayet altına almak demektir ki bunu kabul etmemiz mümkün değildir".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title