Haberler

Erzincan'da, "Sağlıklı Çocuklarla El Ele" Kampanyası

Erzincan'da İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Telekom ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Ortaklaşa Başlatılan "Sağlıklı Çocuklarla El Ele Geleceğe" Kampanyasının Tanıtımı İçin Bir Tören Düzenlendi.

Erzincan'da İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Telekom ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa başlatılan "Sağlıklı Çocuklarla El Ele Geleceğe" kampanyasının tanıtımı için bir tören düzenlendi.

Mimar Sinan Mahallesi 75. Yıl İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene, Vali Ali Güngör'ün yanı sıra, Vali Yardımcıları Kubilay Ant ve Adem Keleş,İl Emniyet Müdürü Ahmet Çimen, Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban, kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Erzincan Emniyet Müdürü Ahmet Çimen, kampanya çerçevesinde yapılacak çalışmaların sağlıklı çocuklar yetişmesi için titizlikle yürütüleceğini belirterek, bunlardan bir tanesinin 50 okula çocukların temiz bir ortamda su içebileceği çeşmeler yapmak olduğunu söyledi.

Emniyet Müdürü Ahmet Çimen aynı zamanda kampanyayla, çocuklara daha küçük yaşlarda hijyenin önemi, ağız ve diş sağlığı, çevre temizliği ve su tasarrufu konularında bilinçlenmesini hedeflediklerini ifade ederek;"Kamuoyunun kampanyaya duyarlılığını artırmak amacıyla Erzincan genelinde halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde ise stantlar kuruldu. Bu çalışma, Erzincan'ın da aralarında bulunduğu, ülke genelinde 12 ilin sahip olduğu 'çocuk dostu şehir' unvanına sahip olması gereken mana ile de örtüşmektedir" dedi. Toplantıda daha sonra kampanyaya katkılarından dolayı İl Emniyet Müdürü Ahmet Çimen tarafından Türk Telekom İl Müdürü Timur Sevim'e bir teşekkür belgesi verildi.

Törende daha sonra konuşan Vali Ali Güngör ise, insanoğlunun artık kendisinin yol açtığı sorunları çözmek için arayış içerisinde olduğunu kaydederek şunları söyledi, "İnsanoğlu yaşadığı dünyada dengeleri alt üst etti. Küresel ısınma, kuraklık, susuzluk ve bunun sonucunda açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalındı. Şimdi bunlara çözüm aranıyor. Bu sorunlara çözüm ararken geleceğimiz olan yavrularımızın yaşayabilecekleri bir dünya bırakıp, bırakamamanın endişesi içerisindeyiz. Belki bizler arzu ettiğimiz ortamı onlara bırakamayacağız. Ama onlar kendilerini kurtarsınlar, bizim yaptığımız hatalara onlar düşmesinler istiyoruz. Bugün burada yapılan küçük çalışma bunun bir örneğidir." Dünyadaki açlık tehlikesinin önüne geçmek için daha fazla üretim yapılması gerektiğini altını çizen Vali Ali Güngör;"Üretimi nasıl artıracağız ? Elimizdeki toprakları hor kullanarak verimsiz hale getirmişiz, ilklim özellileri değişmiş, küresel ısınmayı nasıl durduracağız, yağışlar nasıl yeniden düzenlenecek, sularımız yeterli hale nasıl gelecek bunun endişelerini taşıyoruz. Bunları söylüyoruz ki, çocuklarımız bizim yaptığımız hataları yapmasınlar." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sona eren törene katılanlar okulda yaptırılan çeşmenin açılışına katıldı. Çeşmenin suyunu açan Vali Ali Güngör küçük öğrencilere su ikram etti.

(İS-İRT-Y) 10.06.2008 18:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title