Haberler

Erdoğan-Talabani Arasında 'Kardeşim' Diplomasisi

Celal Talabani'nin, Rahatsızlığı Nedeniyle Kendisini Arayarak 'Geçmiş Olsun' Dileğinde Bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Nasıl Hitap Etti?

Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtsever Birliği (KYB) lideri Celal Talabani, rahatsızlığı nedeniyle kendisini arayarak 'Geçmiş olsun' dileğinde bulunan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan “Kardeşimö diye söz etti.

Bu akşam Kurd-Sat TV'nin haber bülteninde geçen Pazar günü rahatsızlanarak Ürdün'ün Başkenti Amman'daki Kral Hüseyin Tıp Merkezi'ne kaldırılan Cumhurbaşkanı Talabani ekrana getirildi. Kendisine bağlı Kürtçe yayın yapan kanalda Arapça konuşan Talabani, rahatsızlığı nedeniyle kendisini arayanlara tek tek isim vererek teşekkür etti. Ürdün Kralı'nın kendisini ziyaret ettiğini vurgulayan Talabani, sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirtti. Talabani, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 'Kardeşim' diye nitelediği liderlerden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Kürt Bölgesi Başkanı' Mesut Barzani, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve çok sayıda Arap lider ile İngiltere Başbakanı Tony Blair'in kendisini aradığını belirtti. Talabani, ABD Başkanı George W. Bush'un da kendisine geçmiş olsun mesajı yolladığını kaydetti.

Hastalığının duyulmasıyla yalnızca Kürtlerin değil, tüm Iraklıların kendisinin sağlık durumu ile yakından ilgilendiğini vurgulayan Talabani, 'en kısa sürede taburcu olarak federal, özgürlükçü, demokratik bir Irak için hizmet etmeye devam edeceğini' söyledi.

BARZANİ BAŞBAKAN YEĞENİNİ GÖNDERDİ

Bu arada Mesud Barzani'nin, yerel Kürt Hükümeti'nin Başbakanı olan yeğeni Neçirvan Barzani'yi Talabani'yi ziyarete gönderdiği öğrenildi. Barzani'nin de önümüzdeki günlerde Talabani'yi ziyarete gideceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title