Haberler

Erdoğan: "Öcü Edebiyatından Medet Uman Muhalefet Var"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de Hala 'Öcü Edebiyatından Medet Uman Muhalefet Anlayışı' Olduğunu; Geçmişte Bostanlara Dikilen Korkuluklar Gibi Bugün Milletin Karşısına Siyasi Korkuluklar Diktiklerini Söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de hala ''öcü edebiyatından medet uman muhalefet anlayışı'' olduğunu; geçmişte bostanlara dikilen korkuluklar gibi bugün milletin karşısına siyasi korkuluklar diktiklerini söyledi.

Erdoğan, ''Bakın göreceksiniz; yine kışkırtmalara, tahriklere, hakaretlere başvuracaklar. Sözüm ona Cumhuriyeti koruyacaklar. Cumhuriyeti cumhur korur, herhangi bir kurum değil'' dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, Hükümetin en büyük başarılarından birinin birlik ve beraberlik için devlet ve millet arasındaki güven katsayısını yükseltmek olduğunu kaydetti.

''Toplumsal ve medeniyet değerlerimizle kavgalı, Cumhuriyetimizin çağdaş değerleriyle kavgalı, kendi içinde kavgalı bir siyaset, bu ülkeye ne kazandırır?'' diye soran Erdoğan, siyasi lügatlarında kavga, düşmanlık, hamaset, duygusallık, karalama ve çarpıtma olmadığını; bunun yerine uzlaşı, aklıselim var, doğruluk ve hakkaniyet olduğunu kaydetti.

''Türkiye'de ne yazık ki bugün hala 'öcü edebiyatından' medet uman bir muhalefet anlayışı olduğunu'' ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Milletin karşısına hani bostanlara dikerlerdi ya eskiden korkuluklar... Şimdi de siyasi korkuluklar dikiyorlar. Milleti korkutmak, ürkütmek sindirmek istiyorlar. Bakın göreceksiniz, yine kışkırtmalara,tahriklere hakaretlere başvuracaklar. Sözüm ona Cumhuriyeti koruyacaklar, Cumhuriyeti cumhur korur, herhangi bir kurum değil.

Ben size söyleyelim bunların derdi belli. Bunlar, Cumhuriyeti değil, kendi çıkarlarını koruma derdindeler.''

Erdoğan, Türkiye'nin önünde iki seçim olduğunu hatırlatarak, ''Böyle yaparak güya millete diyecekler ki 'tehlikeyi biz engelledik. 'Onun hazırlığını yapıyorlar. Bakın buradan söylüyorum, Anamuhalefeti izleyin göreceksiniz. Akıllarınca, kafaları bulandıracaklar. Çünkü 24 saati, 24 saate uymuyor. 24 saat bir başka, 24 saat bir başka...'' dedi.

Erdoğan, ''ömrünü statükoyu korumaya vakfetmiş, varlığını statükoya endekslemiş, Türkiye'nin yerinde saymasından menfaat sağlamış, mevkini, makamını, menfaatini kaybetmemek adına Türkiye'nin 10 yıllarını kaybetmesine gözyumanlar bulunduğunu'' belirterek, ''Onlar şimdi de statükoya dört elle sarılıyorlar. Ama şunu bilsinler ki sarıldıkları şey; Türkiye'nin yıllar yılı süren çaresizliğidir, krizleridir, darboğazlarıdır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Şu anamuhalefet CHP'nin bu ülkedeki tarihine bakın'' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kendileriyle bu kadar korkunç çelişen bir siyasi parti Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde yoktur. Araştırın bakın bunu göreceksiniz. Bu kadar çelişkilerin partisi de bu ülkeye ne kazandırabilir?''

Erdoğan, dünya bu kadar değişirken, statükoya ve atalete teslim olan bir ülke olarak kalmaya daha fazla tahammül gösteremeyeceklerini anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title