Haberler

Erdoğan: "İzolasyonlar Kalkmadıkça Limanların Açılması Beklenmesin"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "KKTC Üzerinden İzolasyonlar Kalkmadıkça Bizden Kimse Limanların, Havaalanlarının Açılmasını Beklemesin" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''KKTC üzerinden izolasyonlar kalkmadıkça bizden kimse limanların, havaalanlarının açılmasını beklemesin'' dedi.

İTO Meclis Toplantısında konuşan Erdoğan, Kıbrıs konusunda KKTC tarihinde kendi dönemlerindeki kazanımların hiçbir zaman olmadığını söyledi. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''(Efendim, AB havaalanlarını, limanları açacak). Kim açacak? Kim söyledi böyle bir şeyi? Bu saptırma gayreti içerisine girenler, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı bir şey söylüyor; KKTC üzerinden izolasyonlar kalkmadıkça bizden kimse limanların, havaalanlarının açılmasını beklemesin. Bunu her yerde söylememize rağmen hala medya, sözlüsü, yazılısı diyor ki (Kıbrıs elden gidiyor). Kim veriyor? Bunlar aynaya bakıyorlar. Yeri geldi masaya yumruk vurduk, masadan öyle kalktık, çıktık. Dönem Başkanı Hollanda Başbakanı dedi ki (Bu madde asla KKTC'nin Güney Kıbrıs'ın yönetiminin taassubu altına girmesi anlamına gelmez). Bu konuda yapılacak olanların hepsini yaptık. İzolasyonlar kalkmadıkça kimse bizden bir adım beklemesin.''

''Müzakereler durur'' yönündeki eleştirilere ilişkin olarak da Erdoğan, ''Kusura bakmasınlar, onların kendi bileceği bir iştir. Biz ekmeğimizi onların verdiği ile değil, hep beraber tırnaklarımızla kazıyarak elde ediyoruz. Bu yola böyle devam ediyoruz, böyle devam edeceğiz'' diye konuştu.

''Gümrük Birliği konusunda biz 'evet' demeseydik Güney Kıbrıs Gümrük Birliği'ne giremeyecekti'' diyen Erdoğan şunları kaydetti:

''Ama biz orada da iyi niyet gösterdik. Gümrük Birliği konusunda da 'evet' dedik. Türkiye, AB'ye üye olmadan Gümrük Birliği'ne girebilen müstesna bir ülke. Bütün bunları ne yapacaksınız? Bizi Gümrük Birliği'nden mi çıkaracaksınız? Onun için biz yere sağlam basıyoruz. Hiç endişeniz olmasın.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title