Haberler

Erdoğan'ın 301'inci Madde Tavrı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 301'inci Maddeyle İlgili Açıklamalarda Bulundu. Ancak, Maddenin Tümüyle Kaldırılmasını Bekleyenlere Bakın Neler Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Belek'te, "Türkiye'de turizmin yeniden yapılandırılması ve yeni açılımlar" başlığı altında düzenlenecek toplantıya katıldı.

Toplantı da konuşan Başbakan Erdoğan, dikey mimariye benimsemediğini yatay mimariden yana olduğunu belirtti.

"Doğayı beton yığınları ile katledersek yazık olur." diyen Başbakan Erdoğan,"Biz Antalya'da denizi mahvettik.Atık suları denize akıttık.Herkes buradan ne rant gelecek diye bakıyor.Belediyesi de girişimcisi de..."dedi

-TURİZM-

Turizm sektörünün son yıllarda gösterdiği büyüme ile hizmet sökterinde birinci sıraya yükseldiğine dikkat çeken Erdoğan,"Turizme yalnızca ekonomik perspektif ile yaklaşmak yanlıştır.Turizmin siyasi, kültürel boyutu vardır.Dünya barışına önemli bir katkısı vardır.Küresel barışın en önemli altyapısı oluşturan unsuru turizmdir. Küresel terörün önlenmesinde turizm çok önemlidir.Tabi ki terörde, turizmin en büyük tehdit unsurudur.

Biz göreve geldiğimizde kültür ve turizm bakanlığını birleştirdik.O zaman ki birlikte olduğumuz arkadaşımız bunun kaldırılması gerektiği iddiasındaydı.Biz birleşmesi gerektiğinii söyledik ve birleştirdik."

-YARGI İLE UYUM-

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü;"

Betonlaşma çalışmalarına bizde müsade etmeyeceğiz.Belediyeleri uyarıyorum.Yeşili tehtid eden unsurlara asla müsade edemeyiz.Yeşili koruma altına alacak girişimlere destek vermeye hazırız...Yasama, yürütme olarak hazırız.Attığımız adımlar inşallah yargı ile de uyuşacak adımlar olacaktır.Biz yasaları bir kenara bırakarak, yasaları arka plana iterek icraat yapma içinde olmadık.Çünkü biz hukuk devletinin yürütme organıyız.Kuvvetler ayrılığı prensibi içinde bu üç kuvvetin insanımızın yaşamını öne çıkaracak şekilde devleti güçlendirecek anlayışla geleceğe yürümemiz lazım.

-AB VE 301-

AB ile ilgili çok şeyler konuşuluyor.Bu konudaki çalışmaları rehavete kapılmadan sürdürüyoruz.301 konusu da var.Biz Avrupa'daki Sosyal Demokratları yanımıza alıyoruz ama Türkiye'deki Sosyal Demokratları yanımıza alamıyoruz sıkıntı orada.301 için kapımızı çalmayın diyor.Bizde Sivil Toplum Örgütlerine diyoruz ki;"Bize tekfinizi getirin.Biz değiştirmeye varız ama kaldırmaya yokuz.Çünkü AB'nin her ülkesinde 301 benzeri kanunlar var. Türkiye Baralor Birliği 'hükümet bize hazırlığını bildirsin biz onun üzerinden düşüncelerimizi bildirelim' dedi.Bu işin yürüyüşüne, raconuna tertsir.Böyle bir şey yapacaksan bize teklifini gönderirsin.Ne zaman görülmüş hükümet hazırlayacak sivil toplum örgütüne götürecek.Siz bize öneri yaparsınız bizde çalışır ve meclise göndeririz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title