Haberler

Erdoğan'dan Myk'ya "Fevri Davranmayın" Uyarısı

AKP'nin Olağanüstü Myk Toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Myk Üyelerine "Fevri Davranmayın" Uyarısında Bulundu. Değerlendirme Yapmak İçin Gerekçeli Kararın Beklenmesini de İsteyen Erdoğan, Toplumu Anayasa Mahkemesi'nin ve Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu Gibi Düşünenlerin Gerdiğini Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi kararının değerlendirildiği olağanüstü toplantıda, MYK üyelerinin tek tek fikrini aldı ve "fevri davranmayın" uyarısında bulundu.

ANKA'nın edindiği bilgilere göre, MYK üyelerinden fevri davranışlardan kaçınmalarını isteyen Erdoğan, toplumu Anayasa Mahkemesi'nin ve Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu gibi düşünenlerin gerdiğini, bu gerginliğin daha fazla artmaması gerektiğini söyledi.

-"BU SÜRECİ DE AŞACAĞIZ"-

Toplantının başında Erdoğan'ın, "Herkesin sakin olmasını istiyorum Bu toplantıda sadece Anayasa Mahkemesinin kararını değerlendireceğiz. Herkesin fikrini ayrı ayrı alacağım. Sizden istediğim bu kararla ilgili fazla fevri davranmayın. Bu süreci de aşacağız" şeklinde konuştuğu belirtildi.

-"TOPLUMU ANAYASA MAHKEMESİ VE KANADOĞLU GERİYOR"-

MYK üyelerinin tek tek görüşlerini dile getirdiği toplantıda, Kanadoğlu'nun "Anayasa Mahkemesi esas yönünden değil şekil yönünden inceledi" yönündeki sözlerinin birçok üye tarafından sert dille eleştirildiği ifade edildi. Bazı üyelerin, bu kararın "kapatılma davasının ön kararı olduğu" yönünde değerlendirmede bulunduğu öğrenilirken, Erdoğan'ın da bunun üzerine "Hiç belli olmaz" yanıtını verdiği kaydedildi. Toplantıda Erdoğan'ın şu şekilde konuştuğu ifade edildi:

"Kafanız karışmasın, bu konuda sizin sakin olmanızı istiyorum. Öfkenize hakim olun. Bu toplumu Anayasa Mahkemesi ve Sayın Kanadoğlu gibiler yeterince geriyor, biz de aynı şekilde davranırsak toplum daha çok gerilir. Toplumun bizden beklediği, sağduyu, özveri, anlayış. Biz topluma bunu göstermeliyiz."

-"GEREKÇELİ KARARI BEKLEYELİM"-

Olağanüstü MYK toplantısında TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin kararını sert bir dille eleştirirken bazı üyeler Erdoğan'a bundan sonra izlenecek süreci sordular. Erdoğan'ın da bu soru üzerine, "Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı gelsin ondan sonra değerlendiririz, fazla yorum yapmayın Gerekçeli kararı görelim o zaman hanyayı Konya'yı anlarız" dediği öğrenildi. (ANKA)

(EKİP)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title