Haberler

Erbil: Saddam Hüseyin'in İdamının Ardından

Kürdistan Demokrat Partisi (Kdp) Lideri Mesud Barzani, Saddam Hüseyin'in İdam Edilmesini Memnuniyetle Karşılarken, Devrik Liderin "Kürtler'e Karşı İşlediği Katliamların" İse Araştırılmasının Devam Etmesi Gerektiğini Bildirdi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesud Barzani, Saddam Hüseyin'in idam edilmesini memnuniyetle karşılarken, devrik liderin "Kürtler'e karşı işlediği katliamların" ise araştırılmasının devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Saddam Hüseyin, 1982 yılında Bağdat'ın kuzeyindeki Duceyl Kasabası'nda 148 sivil Şii'nin öldürülmesiyle ilgili olarak yargılanmasının ardından, insanlığa karşı suç işlemekten idam cezasına çarptırılmıştı. Irak Temyiz Mahkemesi'nin, Duceyl davasında Saddam Hüseyin hakkında verilen ölüm cezası kararını onaylamasının ardın devrik liderin bu sabah TSİ 04.55'te idam edildiği açıklandı. Ancak idamla birlikte devrik liderin 1988'de Kürtlere soykırım yapmakla suçlandığı diğer bir dava olan Anfal davasındaki yargılanması sonlanmış oldu.

Savcılar daha önce yaptıkları açıklamada, davanın Saddam'la birlikte yargılanan diğer 6 sanıkla devam edeceğini bildirmişti.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesud Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, "Umuyoruz Sadam Hüseyin'in idamı Iraklılar arasında yeni bir dönem oluşturur ve siviller arasındaki şiddete son getirir. İdamın Anfal ve Halepçe suçları, binlerce Kürt ve Barzanilere yönelik katliamların belgelenmemesi için bir bahane olmaması çok önemli" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title