Haberler

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Ankara'da yaşayan 86 engelli vatandaş, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen "temsili askerlik" uygulamasıyla bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.

Ankara'da yaşayan 86 engelli vatandaş, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen "temsili askerlik" uygulamasıyla bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.

Bedensel, zihinsel ve işitme engelli vatandaşlar, askerlik görevini yerine getirmek üzere aileleri ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına geldi.

Asker tıraşı olan ve üniforma giyen engellilere, temel eğitim çalışması yaptırıldı. Eğitim sırasında asker selamı ve esas duruş gösterilerek, askerlik hakkında bilgi verildi.

Daha sonra temsili askerlik yapan genç-yaşlı, bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlar için yemin töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yemin töreninde, tümen sancağının tanıtılmasının ardından engelli askerler, ellerini, etrafında sıralandıkları masaların üstünde bulunan Türk bayrağı ile silahların üzerine koyarak yemin etti.

Bu sırada töreni izleyen aileler, yakınlarının yaşadığı askerlik coşkusuna ortak oldu.

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, birliğe katılanlara ve ailelerine hediye takdim etti.

Temsili askerliğe ilişkin bilgi veren, MEBS Eğitim Alayı Harekat ve İstihbarat Kısım Amiri Muhabere Albay Mahmut Baştaş, vatani görevin Türk milleti için onur kaynağı sayıldığını söyledi.

Askerlik görevini getiren her bireyin bu haklı gururu ömür boyu taşıyacağını belirten Baştaş, temsili askerlik uygulamasıyla engelli bireylerin kısa süreli olsa da asker üniforması giymelerini, kışla ortamını yaşamalarını, hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerine imkan sağlamayı amaçladıklarını aktardı.

Törenin ardından aynı heyecanı paylaşan aileler ve askerler hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Tüm aile elleri kınalı geldi"

Oğulları temsili askerlik uygulamasına katılan Demirel ailesinin her bir ferdi ellerine kına yakıp, törene geldi. Zihinsel engelli epilepsi hastası 22 yaşındaki Ekrem Demirel de yaşadığı sevinci ailesiyle paylaştı. Demirel, sağlanan bu imkan dolayısıyla mutlu olduğunu söyledi. Ekrem Demirel'in annesi Fadime Demirel, oğlunu asker üniforması içinde görünce yaşadığı hissin kelimelerle anlatılamayacağını vurguladı.

Anne Demirel, "Hep istediğim bir şeydi asker olması. Bugün kısmet oldu çok şükür. Anlatamıyorum, hep ağladım mutluluktan." diye konuştu.

Ekrem Demirel'in kız kardeşi Amine Demirel de "Sanki çok uzaktan, ağabeyimi izlemeye gelmişiz de bir aydır ayrıyız. Acemi birliği bitince gelip görmüş gibi olduk. Hayalimiz gerçek oldu. Ağabeyim küçüklüğünden beri 'ben askere gitmek istiyorum' derdi, gerçek oldu. Çok mutluyuz." dedi.

Törene katılarak 54 yaşında asker olma imkanı bulan Allahverdi Türkan'ın kız kardeşi Bulut Doğan da ağabeyini izlerken çok duygulandığını ifade etti. Doğan, törenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Allahverdi Türkan da "Çok sevindim, mutlu oldum. Çakı gibi asker oldum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Engelliler Haftası Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title