Haberler

Emniyet Müdürlüğü'nün Ödül Töreni Yapıldı

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Polisin Eskiden Suçludan Delile Ulaşmaya Çalıştığını Belirterek, Suçluyu Karakolda Dayak, Sopa, Falakalarla Doğru, Yanlış Konuşturup Eski Yöntemlerle Adliyeye Sevk Etme Devrinin Mazide Kaldığını Söyledi.

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, polisin eskiden suçludan delile ulaşmaya çalıştığını belirterek, suçluyu karakolda dayak, sopa, falakalarla doğru, yanlış konuşturup eski yöntemlerle adliyeye sevk etme devrinin mazide kaldığını söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün Anemon Oteli'nde düzenlediği ödül töreninde konuşan Vali Çalışıcı, devletin imkan ve kaynaklarının sınırlı olduğunu ifade ederek, "Eskişehir polisinin bugünkü seviyesine gelmesi için 20 sene beklememiz gerekiyordu. Ne bizim, ne de Eskişehirliler'in beklemeye tahammülü vardı. Eskişehirliler, polisine destek oldu. Eskişehir, Emniyet Teşkilatı'na en fazla araç bağışlayan il. Bu alanda da şampiyon oldu. Düzenlenen kampanyalara destek olan Eskişehirli yöneticiler, iş adamları, sanayiciler ve meslek odalarına teşekkür ediyorum. Aslında siz polise değil, kendi güvenliğinize yatırım yapıyorsunuz. Hepimizin bir görev süresi var, tayin olur gideriz. Eskişehir halkı; kendi güvenliğine, kanun hakimiyetine, hukukun üstünlüğüne yatırım yapıyor" dedi.

Kadir Çalışıcı, Eskişehir polisinin suç ve suçluyla mücadelede Türkiye'ye örnek olduğunu anlatarak, "Polis, eskiden suçludan delile gidiyordu. Suçluyu karakola çekerek dayak, sopa, falaka gibi eski yöntemlerle doğru, yanlış konuşturup adliyeye teslim etme devri, artık mazide kaldı. Bu kara yöntem kalktı. Artık delilden suçluya gidiliyor. Modern anlamda delilden suçluya gidilen bir sistemde de teknolojiden mutlaka yararlanacaksınız. Türk polisinin yapamayacağı, yakalayamayacağı suçlu yoktur. Dünyanın en iyi polisi, Türk polisidir. Bir yerde kanun hakimiyetini kurabilirseniz, çeteler yok olur. Kanun hakimiyeti olmazsa, çeteler olur. 'Çete bozuntusu olarak bilinen gruplar, yıllardır Eskişehir'de varlardı. Ne oldu, ne değişti?' diye bana soruyorlar. İşte, bunlar değişti" diye konuştu.

Vali Çalışıcı, Muhabere Elektronik Destek Sistemi'nin (MEDES), Eskişehir'in MOBESE'si olacağını sözlerine ekledi.

"SÖZÜM ONA 295 BABAYI ALMIŞIZ, BUNLAR ASLINDA NE ÇETE, NE BABA"

İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel ise, görevde bulundukları 40 ayda çok güzel sonuçlara ulaştıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyesi, alt belediyeler, üniversitemizin çok büyük katkılarıyla bugünlere geldik. Bugün itibariyle 706 sokak satıcısını, 900 mali suçluyu, 295 sözüm ona babayı almışız. Yani çete demek istiyorum. Bana sorarsanız, bunlar ne çete, ne baba. Türkiye'de 2006 yılında suçlar, 2005 senesine göre yüzde 64 artarken, biz Eskişehir olarak yüzde 11.2 aşağıya çektik. Bir çok başarılara lojistik, bina, araç-gereç olarak sizlerin katkılarıyla alınan 78 otomobil, 23 motosiklet ve onun ötesinde binaların yeniden inşasıyla büyük işlere imza attık. Eskişehirliler'in bize yaptığı yardımların toplam tutarı 3.5 milyon YTL'dir. Lojistiği, çetesi, hırsızlığıyla 'Şah-Mat' operasyonu dedik, hepsini bitirdik. Asayişe müessir kapsamında olaylarda 7 bin 834 kişiyi aldık, bunun 6 bin 934 kişiyi yani yüzde 88.5'ini suçüstü aldık. Toplum destekli polislikle bizim o şahısları yakalamamızı halk opera etti, vatandaş polisini bağrına bastı."

"ŞAH-MAT OPERASYONU, POLİSİN SUYUN DİBİNDEN YÜZEYE ÇIKIP, NEFES ALIŞIYDI"

Geriye sadece MOBESE Projesi'nin kaldığının altını çizen Yücel, "Belki seçimden sonra bu TOKİ ile birlikte yeni 300 lojmanımıza ve emniyet sarayımıza taşındıktan sonra boşalacak olan 16 ya da 15 ayrı binalarımızı lojman haline getireceğiz. Büyükşehir Belediye başkanımıza diyeceğim ki, 'Sayın başkanım, şu arsa ve binayı al, öbür taraftaki arsaya yenisini yap'. Çünkü yıkılmak üzere, Bayındırlık 'oturulamaz' raporu vermiş. 'Gel hocam elimden tut' diyeceğim. Alt belediye başkanlarına, özel idareye de aynısını söyleyeceğim. Özel sektöre veremeyeceğim. Çünkü, özel sektöre bir şey verdiniz mi, başınız beladan kurtulmuyor. Onun için tekrar devlete yanaşacağım. Aslında bir çok şeyi bitirmiş olmanın, dipte soluk alamadan saate karşı yarışarak, oksijensiz kalarak 40 ay boyunca yüzmüş olmanın su altından yüzerek su yüzüne çıkışıydı, nefes alışıydı, o 'Şah-Mat'. Benim polisim, artık çok büyük fedakarlıklar, zamana karşı yarışlarla çalışmayacak. 40 ayın sonunda belki çok canımız sıkıldı, canımız yandı, çok büyük fedakarlıklar yaptık. Ama, 40 ayın sonunda bazı konularda 10-15-20 senelik işler yaptık. Bunların hepsinin gerçek olduğunu hepimiz biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"LOJMAN SAYIMIZI 550'YE YÜKSELTMEYİ PLANLIYORUZ"

Savaş Yücel, törene katılan polislere "silah, beraber omuz omuza dövüştüğüm arkadaşlarım" diye hitap ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü, biz suç, suçlu, suçlulukla uğraşıyoruz. Normal bir insanla uğraşmıyoruz. İlkokul öğretmenlerine özeniyorum, ne güzel pırıl pırıl meleklerle uğraşıyorlar. Bir ressama, helkeltraşa, hocama imreniyorum. Ama ben sadece ve maalesef, sizi kastediyorum Yılmaz hocam, bir helkeltraş olamadığıma üzülüyorum. Ben neyle uğraşıyorum? Siz Porsuk Çayı'nı temizlemeye uğraşıyorsunuz, ben oraya süpürüp yeniden kirletiyorum. Ama gelenler kirli adamlar ne yapayım? Orada yıkansınlar da temizlensinler istiyorum. Benim arkadaşlarım uyanıktır, yeni oluşumlara fırsat vermezler. Seçimden sonra Büyükşehir Belediye başkanımızın ve İl Özel İdare genel sekreterimizin kapısını çalarak, 'hadi bize inşaat yap' diyeceğimiz günlerde gelecek. O zaman 300 lojman sayımız belki artarak, 550'ye yükselecek. O zaman belki, Van'daki kıymetli narkotikçi emniyet amirimize, şube müdürümüze, komiserimize 'şark dönüşü Eskişehir'e gel' dediğimiz zaman gelecekler. Şimdiye kadar lojman olmadığı için, şehir pahalı olduğu için gelmediler. Yalvarmadığımız kaldı. Aslında benim arkadaşlarım benim adıma yalvardı. Çünkü devreleriydi, şube müdürü, amiriydi. Hiç birisi lojman olmadığı için gelmedi. Eldeki kadroyla bunu yaptık, çok güzel işler başardık. Herkese çok teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Kadir Çalışıcı, ilk takdirnameyi İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel'e verdi. Emniyet Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği projeleri ve düzenlediği operasyonlarındaki başarılı çalışmalarından dolayı 6 emniyet müdür yardımcısı, 17 şube müdürü, 8 emniyet amiri, 23 başkomiser ve komiser sınıfındaki personel, 222 polis memuru, 4 genel idari hizmetli, 1 mühendis, 3 teknisyen, 20 çarşı ve mahalle bekçisi, 8 teknisyen yardımcısı ve bir işçiye de, törene katılan diğer yetkililerce birer takdirname verildi.

Muhabere Elektronik Destek Sistemi'nin (MEDES) de tanıtıldığı törende, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Cemalettin Sarar'ın, ekiplerin Kanatlı İş Merkezi önüne gitmesini istemesiyle Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Abdülkadir Kutlu'nun telsizden verdiği emirle 2 ekibin bahse konu yere ulaşması, salona kurulan sinevizyonda davetlilere gösterildi. MEDES Projesi'ne ETO olarak 100 bin YTL'lik maddi destekte bulunan Sarar, çeki Vali Çalışıcı ve Emniyet Müdürü Yücel'e teslim etti.

Ödül törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Fevzi Sürmeli, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Ticaret Borsası Başkanı Selim Öğütür, çok sayıda yetkili, iş adamı, davetli ve polis memurları katıldı.

(OÖ)

29.03.2007 15:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title