Haberler

Elmalı'da Elma Hasadı Başladı

Güncelleme:

Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden Elmalı'da hasadına başlanan elmada 100 bin ton rekolte bekleniyor.

Türkiye'deki önemli elma üretim merkezlerinden Elmalı'da üreticiler hasada başladı.

Elmalı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ordu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki önemli elma üretim merkezlerinden Elmalı ilçesinde üreticilerin hasada başladıklarını söyledi.

İlçede yaklaşık 100 bin dekar alanda elma üretimi yapıldığını, bu yıl 100 bin ton civarında rekolte beklediklerini anlatan Ordu, geçen yıl üretilen elmadan ilçeye 80 milyon lira girdi sağlandığını kaydetti.

Ülke genelindeki elma üretiminin yaklaşık yüzde 10'unun Elmalı'dan sağlandığını bildiren Ordu, "İnşallah bol, bereketli ve hayırlı bir sezon geçiririz. Elmalarımız dalında 50-60 kuruştan alıcı buluyor ancak üreticimizin beklentisi en az 80 kuruştur. İlerleyen günlerde bu rakamın yükselmesini bekliyoruz" dedi.

Bu yıl ürünlerin kaliteli olduğunu vurgulayan Ordu, şu anda fiyatların üreticinin beklentisini karşılamadığını, bundan dolayı çiftçilerin hasat ettikleri ürünleri soğuk hava depolarına koyduklarını belirtti.

"Ürün kaliteli, fiyat düşük"

Elmalı'da çiftçilik yapan Hüseyin Güzel ise ilçede elma üretimin her geçen gün geliştiğini, bu gelişime paralel olarak ürünlerin kalitesinin de arttığını söyledi.

Buna karşılık elde edilen gelirin düştüğünü dile getiren Güzel,  girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı üreticilerin mağdur edildiğini anlattı.

Güzel, ürünlerine dalında 50-60 kuruş fiyat verildiğini ifade ederek, "Ürünlerimiz kaliteli ancak fiyatlar çok düşük. Girdi maliyetleri ve çiftçinin zarar etmemesi için fiyat en az 80 kuruş olmalıdır. Fiyatların biraz daha yükselmesi beklentisiyle topladığımız ürünlerimizi soğuk hava depolarına koyuyoruz" diye konuştu.

Elma üreticisinin teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Güzel, pek çok alanda destekleme yapıldığını, elma üreticisinin de destek kapsamına alınmasını beklediklerini ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title