Haberler

Yılın son Kabine toplantısı başladı! Masada kur hareketliliği, emekliye zam ve stokçuluk gibi 3 kritik başlık var

Güncelleme:

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında ekonomi gündemiyle toplandı. Milyonların çıkacak kararları merakla beklediği Beştepe'de gerçekleşecek yılın son kabinesinde masaya kur hareketliliği, emekliye zam ve stokçuluk gibi 3 önemli başlık gelecek. Kabine'nin gündemindeki diğer konular memura zam, 3600 ek gösterge ve dış politikada ise Afganistan'a yapılacak insani yardımlar ile Azerbaycan-Ermenistan hattındaki normalleşme adımları olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün ağırlıklı ekonomi gündemiyle toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği yılın son toplantısında masaya kurdaki hareketlilik, emekliye zam ve stokçuluk gibi 3 kritik başlık gelecek.

KURLARDAKİ STABİLLİĞİN SAĞLANMASI İÇİN ATILACAK ADIMLAR ELE ALINACAK

Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta verdiği faiz kararıyla yüzde 14'lere kadar gerilettiği politika faizi döviz kurlarının yukarı yönlü hareketine neden olmuş ve Merkez ayın başından beri dövize 5. müdahalesinde bulunmuştu. Bu müdahalenin ardından kurlarda stabilliğin sağlanması ve fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi amacıyla atılabilecek adımlar Kabine toplantısında ele alınacak.

OTOMOBİL STOKÇULUĞUNA YÖNELİK ŞİKAYETLER DE GÜNDEMDE

Geçtiğimiz haftalardan beri ülke gündeminde yer alan stokçuluk da toplantıda gündeme gelecek başlıklardan birisi. Meclis Genel Kurulu'na bu hafta gelecek olan stokçuluğa verilen cezaların artırılması yönündeki yasa teklifinin de gündeme geleceği toplantıda, Türkiye genelinde stokçuluğa yönelik denetimler, vatandaşların şikayetleri ve ayrıca otomobil piyasasındaki stokçuluğa yönelik şikayetler üzerine başlatılan soruşturmalar değerlendirilecek.

ASGARİ ÜCRET ZAMMININ ARDINDAN EMEKLİLER DE ZAM BEKLİYOR

Kabine'nin bir diğer önemli başlığı ise emekliye yapılacak zamlar olacak. Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zammın ardından emeklilerde de bir zam beklentisi oluşurken, birçok emeklinin maaşının asgari ücretin altında kalması bekleniyor. Bu maaş seviyesinin daha yukarılara çıkarılması için yapılabilecekler de toplantının gündeminde olacak. Masada emekliye yapılacak seyyanen zam ya da asgari ücrete yapılacak zammın oranı kadar emekli maaşına da zam yapılması gibi seçenekler var. Bu seçeneklerin bütçeye olan etkisi de Kabine toplantısında değerlendirilecek.

MEMURA ZAM VE 3600 EK GÖSTERGE DE MASAYA GELECEK KONULAR ARASINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak kritik toplantının bir diğer önemli başlığı ise memurlar olacak. Memurlar toplu sözleşme döneminde 2022 yılına ait yüzde 5 zam artı enflasyon farkı alacaklar ancak yaşanan kur artışı ve fiyat yüksekliği kaynaklığından kaynaklı ek zam beklentisi var. Buna ilişkin asgari ücret sonrası işaret edilmişti ve buna olumlu bakılmıştı. Gözler memura gelecek ek zamda atılacak adımda. Öte yandan 3600 ek gösterge için yürütülen çalışmaların da hızlanması bekleniyor.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN HATTINDAKİ NORMALLEŞME ADIMLARI DA MASADA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı için gittiği Pakistan'daki toplantıda gündeme gelen Afganistan'a yapılacak insani yardımların çerçevesi de yine Kabine'nin gündeminde. Ermenistan Özel Temsilcisi olarak Serdar Kılıç'ın atanması sonrasında Azerbaycan-Ermenistan hattında normalleşmenin sağlanması için atılacak adımlar da kabinenin gündeminde olacak.

ERDOĞAN MİLLET'E SESLENİŞ KONUŞMASI YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından Millet'e Sesleniş konuşmasıyla merak edilen sorulara yanıt verecek.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Recep Tayyip Erdoğan Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (10)

adana 01:

bilmem ne modelini hayata geçirmek için öncelikle ÜRET DIŞA BAĞIMLI OLMA, KENDİ YAĞINLA KAVRUL, DOLARLA HAMMADDE ALMA, sonra istediğini yap, şimdi dolar bu ülkenin a dan z ye herşeyi dışardan ithal eden ülke olduğumuz için hiç bir modeli deneme lüksümüz bile yok,freni boşalmış kamyon misali yokuş aşağı gidiyoruz allah sonumuzu hayır etsin inşallah

73
4
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Ülkenin şu çok zor ekonomik kriz ortamında, Hazineden partilere verilecek milyonlar yardımı iptal edilsin. Reklama gerek yok. Halk kime oy verecek çok iyi biliyor.

67
6
yanıtYanıtla
Ömer Bal:

Beytulmaldan aşırılanlar yerine konmadıkça, yine beytulmaldan yapılan lüks ve israfa son verilmedikçe, üretime geçilmedikçe, kadrolara niteliksiz eleman doldurmaktan vaz geçilmedikçe bir adım ilerlemek mümkün değildir... İsterseniz her gün toplantı üstüne toplantı yapın hiç bir çaresi olmaz... Göz boyamaktan da vaz geçin..

57
4
yanıtYanıtla
Yusuf Ayan:

Bende diyorum ki gıdada ihracata kota koymayıp dolar açlığına devam edildikçe yağ süt şeker un gibi başlıca gıda urunlerinin uretimini devlet kendi eline almadikca işten anlamayan insanları piyon gibi kullandıkça ekonomiden el cekilmedikce piyasa guven vermedikce bu böyle gider sonu da iyi değil !

51
4
yanıtYanıtla
Haydar :

1-Millet vekilleri 3 aylik maaslarini Almasin. 2-herkez gerektiginde elini tasin Altina koysun. 3-Döviz alim satimlarinda % vergi alinmali. Mesela :1000 dolar % 1, - 2000 Dolar %2,- 10,000 dolar ,- 20,000 dolar Döviz stoku Yapanlar iyi bir ders olur...

21
22
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

şu odadadi ihtişama ve israfa bakın, ne gerek var mı bu kadara? avrupa abd rusyada daha mütevazi. bu lüks düşkünlüğü nedir.

23
5
yanıtYanıtla
bekir yapici:

dogal olarak milletin secmedigi bir kabine kendini millete degil atayana sorumlu hisseder o bakimdan onlardan pek fazla bir sey beklenmez atanirlar atilirlar buna defalarca sahit olduk sonucta karari hep bir kisi veriyor.

8
2
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

ilk ve en önemli mesele stokçular, dolar üzerinden saldıranlar ve dövizle alakası olmamasına rağmen fahiş zam yapanların durumu görüşülmeli. Ağır cezalar uygulanmalı. Futbolcular ve dükkan kira sözleşmelerinde TL üzerinden yapılması mecbur edilmeli.

4
0
yanıtYanıtla
Ömer Bal:

Konuşma dinlemek istemiyoruz.. Aşırılan paraları iade edin, tüm parayı yandaşlara vermekten de vaz geçin... Nitelikli insanları eleyip niteliksizleri kadrolara doldurmayın...

4
0
yanıtYanıtla
Atila Yakar:

Bu gidiş nereye Allah sonumuzu hayır eylesin

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title