Haberler

YASED Genel Sekreteri Valandova: "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için güçlü bir irade ortaya konacak"

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Genel Sekreteri Serkan Valandova, Türkiye'nin, Paris İklim Anlaşması'nı onaylamasıyla Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin gerçekleştirilmesi yolunda güçlü bir irade ortaya koyacağını bildirdi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Genel Sekreteri Serkan Valandova, Türkiye'nin, Paris İklim Anlaşması'nı onaylamasıyla Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin gerçekleştirilmesi yolunda güçlü bir irade ortaya koyacağını bildirdi.

Valandova, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Paris İklim Anlaşması'nın gelecek ay TBMM'ye sunulacağına yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

YASED'in stratejik öncelikli konularından birisinin "sürdürülebilir dünya" olduğunu belirten Valandova, "Karbon salınımını azaltmış, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nı özümsemiş bir dünya hepimizin ortak hedefi olmalı. YASED olarak üyelerimizle birlikte karbon salınımının azaltılmasına yönelik çalışmalarımızı AB Yeşil Mutabakat gündemini de yakından takip ederek sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Valandova, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ülkenin sürdürülebilir kalkınma gündemi açısından mutluluk verici olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Anlaşmanın onaylanmasıyla ülkemiz, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin gerçekleştirilmesi yolunda güçlü bir irade ortaya koyacak. Yakın bir dönemde açıklanan Yeşil Mutabakat Eylem Planı ile ülkemizin bu alandaki kapsamlı ve uzun vadeli bir bakış açısı taşıyan hedefleri ortaya konmuştu. Sıfır atık hedefi ve döngüsel ekonomi yaklaşımı, sadece işletmelerin değil, vatandaşların yaşam biçimlerinin de değişmesini ve dönüşmesini gerektiriyor. Türkiye'nin de bu dönüşüme uyum sağlayacak destekler ve bu tür inisiyatifleri odağına alan politikalar geliştirmesini, başta enerji ve sanayi olmak üzere ilgili tüm alanlarda uyumun sağlanması açısından önemli buluyoruz."

Valandova, YASED olarak yeşil büyümenin finansmanını, bu alandaki dönüşümün maliyetlerini ve kazanımlarını ortaya koyan analizlerin hazırlanmasını ve dönüşümü hızlandıracak teknolojilerin geliştirilmesini önemsediklerini, çalışmalarını tüm şirketler ve paydaşlarla birlikte bu alanlara yoğunlaştırdıklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Paris Ekonomi Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı? Onaylı Randevu Sistemi ne zaman başlıyor? Yeni hastane randevu sistemi başladı mı? Altınay Savunma (ALTNY) halka arz sonuçları açıklandı mı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title