Haberler

"Yapamazsın" dediler, kurduğu kaz çiftliğinde şimdi taleplere yetişemiyor

Güncelleme:

Bingöl'ün Genç ilçesinde inşaat işçisi Vahdettin Abasiyün, birikimiyle kaz çiftliği kurdu. Taleplere yetişemeyen Abasiyün, "Bana 'Yapamazsın, kim alır' diyorlardı. Şu an taleplere yetişemiyorum. 15 bin yavru siparişi var. Destek olsaydı yurt dışına kadar ihracat yapabilirdim" dedi.

Genç ilçesine bağlı Kepçeli köyü Vahkin mezrasında yaşayan, 2 çocuk babası, inşaat işçisi Vahdettin Abasiyün, işsiz kalınca birikimiyle iş kurmaya karar verdi. İnternette araştırma yapan Abasiyün, gördüğü kaz çiftliği işine merak sardı.

550 TANE KAZI VAR

Birikimi olan 300 bin TL'sini harcayan Abasiyün, köyünde bir kaz çiftliği kurdu. Kazları gören bazı köylülerin 'Yapamazsın, kim alır?' sözlerine aldırmadan işe devam eden Abasiyün, destek almadan kurduğu çiftlikte 550 kaz yetiştirmeye başladı. Kazlara olan talebe istediği ölçüde yetişemediğini söyleyen Abasiyün, desteklenmesi halinde yurt dışına ihracat yapabileceğini söyledi.

'Yapamazsın' dediler, kurduğu kaz çiftliğinde taleplere yetişemiyor

"İNŞALLAH BURADAKİ İNSANLARA DA FAYDAMIZ DOKUNUR"

Daha önce inşaat işlerinde çalıştığını dile getiren Abasiyün, "İnşaat işlerinden ayrılmak zorunda kaldım. İş başvurularında da bulundum ancak olumsuz yanıt aldım. Ne yapalım, diye düşünürken internette gördüğüm kaz yetiştiriciliği işine merak saldım. Arkadaşımın da desteğiyle çeşitli görüşmeler yaptım. Bu işin altından kalkar mıyız, kalkmaz mıyız; diye düşündük. Arkadaşım, eğer yapacağım yerde otluk yer varsa bu işten fayda görebileceğimi söyledi. Otluk yer de köyümde çokça bulunuyor. Burada yaylamız da var. Bu işi yapmaya karar verdim. İnşallah buradaki insanlara da faydamız dokunur. Onlara örnek oluruz ve onlar da bu işi yaparlar. Şu anda herkesin gözü kulağı üzerimizde. Bu bölgede kaz işletmeciliğini bir tek ben aldım. Başka kimse almadı. Biriktirdiğim 300 bin TL ile bu işe girdim. Elazığ'ın Kovancılar ilçesinden ilk etapta 550 kaz getirdim. Her biri yıllık 50-60 yumurta yapıyor. 200'ü damızlık, 350'si de dişidir" diye konuştu.

'Yapamazsın' dediler, kurduğu kaz çiftliğinde taleplere yetişemiyor

"15 BİN TANE SİPARİŞ VAR, YETİŞEMİYORUZ"

Yumurta üretimi için de girişimlerde bulunduğunu anlatan Abasiyün, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar masrafları hep kendi cebimden karşıladım. Bütün birikimimi, yatırımımı buraya yaptım. Kazlar için ahır yaptım. Şu ana kadar devlet desteği almadım. Bingöl'de kaz desteği bulunmuyor. Dolayısıyla hibe imkanlarından da yararlanamadım. İnşaatlarda çalışarak biriktirdiğim yaklaşık 300 bin TL'yi bu işe bağladım. Biz de bakacağız. İnşallah faydalı olur. Herkes bakar, herkes bu işi de yapar. Şu an 15 bin tane sipariş var. 15 bin yavru kaz siparişi geldi ancak yapamıyoruz. Destek olsaydı, bu talebe yetişmem daha kolay olurdu. Talep çok. Yumurta, yavru, kaz talepleri var. İsteyen çok, ancak destek yok.

'Yapamazsın' dediler, kurduğu kaz çiftliğinde taleplere yetişemiyor

"SENDEN KİM KAZ ALIR' DİYORLARDI"

Köye kaz getirdiğim zaman köylüler bana 'Kim kaz alır senden' diyordu. 'Kime vereceksin, kime satacaksın' diyorlardı. Bana inanmamışlardı. 'Bu iş olmaz' diyorlardı. Şimdi eğer destek olursa talepler daha çok olur. Yardımcı olunursa yurt dışına kadar da ihraç edebilirim. Burada da çevredeki insanlar bu işe yönelir. Allah nasip ederse 2 ay sonra kuluçka makinesine de yumurtaları koymaya başlayacağız. Yavru üretimine de, yumurta üretimine de başlayacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Vahdettin Bingöl Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (12)

Cemil:

Benim takıldığım nokta mevcut şuanki şartlarda bir insan devlet memuru olup ömrünün sonuna kadar çalışsa 300 bin tl biriktirimezken, iş bulamayan bir inşaat işçisi nasıl olur da kenara 300 bin tl ayırabiliyor aklım almıyor!

13
5
yanıtYanıtla
İNŞAAT İŞLERİ İZLEYİCİSİ:

Eğer usta, kalfa konumunda isen, memurun 2 katı para kazanma şansın var. İnşaat işçileri , operatörler, iş makinası kullananlar çok iyi para kazanıyorlar mevsimine göre. .

yanıt5
yanıt0
m.karaca:

yapamazsın dediği kaz yetiştirmek mi. sanki atomu parçalayacak

4
6
yanıtYanıtla
Atilla:

Yapamazsın kardaş olmazzz

1
9
yanıtYanıtla
hakkıcan:

kim talep ediyor da kim yetişemiyor? :))

3
6
yanıtYanıtla
şehirli:

köye gittiğimde yemek dışında başka hiçbiyerde etini ne gördüm ne yedim nerde kullanılır ne yapılır bilmem sert bi eti var. şu işi kurdu köşeyi döndü taleplere yetişemiyor gibi haberlerin aslı yoktur emin olun

2
4
yanıtYanıtla
AAAA:

Sen daha ne olduğunu bilmiyorsun Bu konu Hakkında bilginde yok nasil oluyorda .. Kendi kafana göre yorum yapıyorsun.. Yüzlerce çiftçimiz bu isi yapıyor Akıllı olan bir sensin yani ...

yanıt1
yanıt0
DELİ DENİLEN:

Abartan tek milletiz herşeyi siparişe yetişemiyor muş? Niye dünya da sadece o yapıyor bu işi demek ki.

2
1
yanıtYanıtla
diyar 21:

yurt disina siparis edecekmis bos burda kaz dan bol sey yok kimse yemiyor kendi kendilerince öluyorlar isvecte

0
2
yanıtYanıtla
dilenci:

bu ülkede milyonlrca kaz var yol yol bitmiyor

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title