Haberler

Bakan Şimşek: Üniversite öğrencilerine vergisiz bilgisayar ve telefon satışı için çalışmalar sürüyor

Güncelleme:

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus KDV ve ÖTV'siz bilgisayar ve telefon satışı vaadi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e soruldu. Konu hakkında bir çalışma olduğunu belirten Bakan Şimşek, düzenlemenin içeriğiyle ilgili bir kesinlik olmadığı için ayrıntı paylaşamayacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Şimşek, AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan üniversite öğrencilerine yönelik bir defaya mahsus uygulanacak vergisiz telefon veya bilgisayar alma hakkı için yapılan çalışmalara ilişkin gelen soruları yanıtladı. Şimşek, bu konuda bir çalışma olduğunu ancak ayrıntı paylaşamayacağını söyledi.

"DEĞERLENDİRME YAPMAM DOĞRU DEĞİL"

Bakan Şimşek, "Çalışmamız var ama detayını veremiyorum. Yasal düzenleme gerektiren konularda tabii ki meclisin açılması gerekir. İdari karar gerektirenler idari kararla yapılır. Ne zamanlama ne içerik konusunda kesinleşmemiş konularda değerlendirme yapmayacağım. Genel konuşuyorum. Birden fazla konu var. Dolayısıyla prensip olarak ayaküstü çalışmanın tamamlanmadığı konuları değerlendirme yapmam doğru değil" ifadelerini kullandı.

KUMPİR YERKEN ÇEKİLEN FOTOĞRAFI SORULDU

Bakan Şimşek ayrıca, Ankara'da bir alışveriş merkezinde kumpir yerken çekilen fotoğraflarından haberdar olup olmadığı sorusuna, "Haberim yoktu, daha sonra arkadaşlarımız benimle paylaştılar" açıklamalarında bulundu.

VAADİ BİZZAT CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs seçimleri öncesi AK Parti'nin seçim beyannamesini açıklamıştı. Üniversite öğrencilerine yönelik vergisiz telefon ve bilgisayar satışı vaadinde bulunan Erdoğan, "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz" demişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Şimşek Bilgisayar AK Parti Maliye ÖTV Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title