Haberler

Türkiye İş Bankası, İzmir Bayındır Şubesini Tarım İhtisas Şubesi Olarak Hizmete Açtı

Güncelleme:

Türkiye İş Bankası, tarım bankacılığı stratejisi kapsamında İzmir Bayındır Şubesi'ni tarım ihtisas şubesi olarak hizmete sundu. Banka, tarım sektörünün gelişimini desteklemeyi ve sürdürülebilir üretime katkı sağlamayı hedefliyor.

Tarımı, teknolojiyi ve finansı bir araya getirdiği tarım ihtisas şubelerini yaygınlaştırmaya devam eden Türkiye İş Bankası, İzmir'in Bayındır ilçesindeki şubesini tarım ihtisas şubesi olarak yeni tasarımıyla hizmete sundu.

İlk tarım ihtisas şubesini geçen yıl haziran ayında, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde çiftçilerin hizmetine sunan banka, 1948 yılından bu yana faaliyet gösteren Bayındır Şubesi'ni yeni konsept ve tasarımıyla tarım ihtisas şubesi haline getirdi.

İzmir Bayındır Tarım İhtisas Şubesi'nin açılışı, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, bankanın yöneticileri, kamu kesimi yöneticileri ve üreticilerin katılımıyla gerçekleşti.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdem açılıştaki konuşmasında, Bayındır'ın, başlıca yerleşim yerlerine, liman ve havalimanına, ulusal ve uluslararası ticarette köprü görevi gören merkezlere yakınlığıyla giderek daha da önem kazandığını belirtti.

İlçenin dış mekan süs bitkilerinin yanı sıra sebze, meyve ve zeytin üretiminde dikkati çeken bir üretim potansiyeli bulunduğunu kaydeden Erdem, şunları ifade etti:

"Kuruluşumuzdan bu yana tarıma hep finansman sağladık. Ama bu işin finansman sağlamanın ötesine geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tarımda önemli bir sorun olan verimlilikte artış ancak teknolojiyle mümkün olabilir. Ekosistemin tüm paydaşlarıyla etkileşim içinde olan bir kurum olarak biz de bu konuda katkı sunmanın görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Tarım ihtisas şubelerimiz, bunun en önemli çıktılarından biri. Eğer tarım sektöründe geleneksel bankacılığın dışında bir şey yapmak istiyorsak bilgi paylaşımına imkan sağlamamız, teknolojiyi merkeze alarak çözümler üretmemiz gerekiyor. Bizim çiftçilerimizden öğrendiğimiz şeyler olduğu gibi buradaki kadim bilginin üzerine ekleyeceğimiz bilgiler de var. Bu işe bir yol arkadaşlığı olarak bakıyoruz. Ülkemizin verimli ovalarında açmaya başladığımız ve şu anda 24 olan tarım ihtisas şubemizin sayısını, bankamızın 100. yaşını kutlayacağımız 2024'te 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye İş Bankası İş Bankası Banka İzmir Teknoloji Finans Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title