Haberler

Türk narenciyesi ilk kez Uruguay pazarına giriyor

Güncelleme:

Mersinli bir firma sayesinde Türk narenciyesi ilk kez Uruguay'a ihraç ediliyor. Aralık ortasına kadar toplam 75 ton gönderilecek narenciyelerin 25 tonu yola çıktı.

Mersin'de bir firma yapılan anlaşma neticesinde Türk narenciyesini ilk kez Uruguay'a ihraç ediyor.Latin Amerika ülkesi Uruguay'a gönderilecek narenciye ürünlerinin 25 tonu tesislerde özenle hazırlanarak yola çıktı. Aralık ayı ortasına kadar toplam 75 ton narenciye ürünü Uruguay'a ulaştırılmak üzere deniz yoluyla yola çıkacak. İhraç edilecek ürünler içinde coğrafi işaret tescilli Erdemli Lamas limonu ile yörede yetiştirilen greyfurt ve portakal da bulunuyor.

"GURURUNU YAŞIYORUZ"

İş adamı Hasan Bulduk Uruguay'a narenciye ihracatı yapan ilk firma olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Firmalarının yaş meyve ve sebze ihracatı gerçekleştirdiğini belirten Bulduk, "Ağırlıklı olarak ihracatımızı Avrupa'ya yapıyoruz. Ayriyeten Rusya, Ukrayna ve Suudi Arabistan başta olmak üzere Arap ülkelerine ihracat yapıyoruz. Uzak Doğu ülkelerine de ihracata başlamış bulunmaktayız. Türkiye'de ilk defa Uruguay'a narenciye ihracatı yapan firma olmanın gururunu yaşıyoruz. Uruguay'a bütün narenciye çeşitlerini gönderiyoruz. Limon, greyfurt, portakal başta olmak üzere bütün çeşitleri gönderiyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN ÜRÜN KALİTESİ YÜKSEK"

Ürün kalitesinin oldukça yüksek olduğunu ifade eden Bulduk, "Türkiye'de kalite artık eskisi gibi değil, kalite gayet iyi. Gelişmiş ülkelerin ürünleriyle yarışır durumdayız. İspanya, Arjantin, Mısır, bu ülkelerle rahatlıkla yarışabilecek kalitede ürünler üretiyoruz. Önümüz açık, yeter ki hükümetimiz önümüzü açsın, ihracatçıların önünü açsın. Ulaşamayacağımız hiçbir nokta kalmayacaktır" diye konuştu.

"DÜNYAYA AÇILMAMIZ GEREKİYOR"

Hedeflerinde uzak pazarların bulunduğunu aktaran Bulduk, "Uruguay'a daha yeni ürün göndermeye başladık. Daha ürünlerimiz de varmadı. O bölgelere, uzak yerlere daha fazla ağırlığımızı vermek istiyoruz. Çünkü narenciye sektöründe yakın pazarlar ürün fazlalığını taşıyamıyor. Önümüze artık hedefimizi koyup dünyaya açılmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Firma tarafından Aralık ayı ortasına kadar toplam 75 ton narenciye ürünü deniz yoluyla Uruguay'a gönderilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Bakmadan Geçme

28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı! Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan ceset kimin, neden öldürüldü? Galatasaray kaç kere şampiyon oldu? 2023-24 sezonunda GS kaçıncı şampiyonluğunu yaşadı? Kerem Aktürkoğlu Galatasaray'dan ayrılıyor mu, gidiyor mu? Ayrılabileceği iddiaları güçlendi İsmail Kartal istifa mı etti? İsmail Kartal kovuldu mu? #129300
Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title