Haberler

THY'de Kim Ne Kadar Maaş Alıyor?

Güncelleme:

THY'ye 2 milyon dolar zarar veren eylemciler beraberinde maaşları da gündeme getirdi. İşte dudak uçuklatan rakamlar.

Haklarının ellerinden alınacağı iddiasıyla eylem yapan bazı THY çalışanları, uçakların kalkmamasına, yolcuların hava alanlarında perişan olmalarına neden oldu. Ütstelik zarar da öyle ufak tefek de değil. 2 günlük eylemin THY'ye zararı 2 milyon dolar.

Haklarının peşinde olduğu iddiasıyla eylem yapanlar, THY çalışanlarının ne kadar ücret aldığı sorusunu yeniden gündeme getirdi. Rotahaber'in THY yöneticilerinden edindiği bilgiye göre, maaşlar 3 bin TL'den başlıyor. Kaptan pilotun maaşı ise 24 bin TL'yi buluyor.

Havacılıkta dünya devi firmalardan biri sayılan İtalya'nın milli havayolu şirketi Alitalia'yı sendikalar batırdığı gerçeği havacılık tarihinde bilinirken THY yönetiminin Hava-İş Sendikası'nın taleplerine karşı nasıl duracakları merak konusu.

Özel havayolu şirketlerinin kapısından giremeyen Hava-İş Sendikası, THY'de ise kurumun anahtarını teslim alacak taleplerin peşini bırakmıyor. THY'yi dünya markası yapma yolunda ilerleyen mevcut yönetim ise sendikayı düşürüp eşit şartlarda rekabet edecek bir ortam sağlama yoluna gitmiyor.

Eylemlerin yapıldığı günün ardından ise THY'nin internet sitelerine tarihinin en büyük saldırıların gerçekleştirilmesi ise akıllara bütün bu yapılanlarla ilgili gelen soru işaretlerini daha bir ciddiye alınmasının gerektirdiğini ortaya koyuyor.

İŞTE THY'DE MAAŞLAR

 

Memur       : 3.064

Uzman       : 3.448

Teknisyen : 5.983

Mühendis : 5.104

Kabin Memuru  :   4.338

Kabin Amiri       :    5.499

2. Pilot                : 13.169

S.Kaptan Pilot :  24.129

THY'DE İSTİFA DEPREMİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Türk Hava Yolları Denetim Kurulu Üyeliği'nden istifa etti.

Bugün toplanan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Toplantısı'nda istifası kabul edilen DHMİ Genel Müdürü Birdal, konu ile ilgili DHA Muhabirine "Tamamen özel nedenlerden dolayı istifa ettim" şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türk Hava Yolları Orhan Birdal Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title