Haberler

Tcmb Başkanı Başçı'nın Açıklamaları

Garanti Yatırım Başekonomisti Altınsaç: "İlerleyen vadede ciddi anlamda döviz satışı ve şu anda çok da öngöremediğimiz döviz bazlı yeni adımlar söz konusu olabilir"

Garanti Yatırım Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, "İlerleyen vadede ciddi anlamda döviz satışı ve şu anda çok da öngöremediğimiz döviz bazlı yeni adımlar söz konusu olabilir" dedi.

Altınsaç, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'nın konuğu olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın, TCMB'nin politikaları ve finansal piyasalara ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

TCMB Başkanı Başçı'nın, "Döviz tarafında bizden şaşırtıcı manevralar bekleyin" sözüne işaret eden Altınsaç, "İlerleyen vadede ciddi anlamda döviz satışı ve şu anda çok da öngöremediğimiz döviz bazlı yeni adımlar söz konusu olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Erdem Başçı'nın bunların neler olduğunu paylaşmadığını anımsatan Altınsaç, "Etkinliğinin olması için bir miktar şaşırtıcı olması gerektiğinin" de altının çizildiğini belirtti.

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut ise Başkan Başçı'nın "Bana güvenin" dediğini belirterek, "Beklentimiz, Merkez Bankasının yukarıdaki iki gelişmenin piyasalardaki net etkisini gördükten ve durulma gördükten sonra sert müdahalelerde bulunacağı tahvil ve dolar/TL cephesinde aşağı yönlü hareket görülebileceği yönünde. Eylül sonuna kadar dolar/TL'de güçlü seyrin devam etmesini beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.

Karabulut, eylül ayı sonuna kadar FED'in çıkış stratejisinin netleşeceği, Suriye olayları ile ilgili gelişmelerin netlik kazanacağını düşündüklerini belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Garanti Yatırım Anadolu Ajansı Erdem Başçı Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title