Haberler

Talebi Gördü, Tamamen Yerli Üretimle İşçinin Güvenliği İçin Üretime Geçti

sponsorlu içerik
Güncelleme:

İş güvenliğinin öneminin artmasının ardından sektörün talebini gören ve sandalet-terlik üretiminden bu alana yatırım yapan girişimci kaliteli üretimle ithal ürünleri geçmek istiyor.

İstanbul, Esenyurt'ta iş güvenliği ayakkabıları alanında faaliyet gösteren BMES firmasının sahibi Bilgin Yüksel, "2005 yılında çalışmalarımıza terlik-sandalet üreterek başladık. 2014 yılının başında iş güvenliği alanındaki talebin artmasıyla bu alana adım attık ve çalışmalarımıza başladık. İş güvenliği yasalarının çıkmasıyla bu alana verilen değer arttı. Çin'den gelen özensiz ve kalitesiz ürünler ihtiyacı karşılamadığı için biz de bu alanda özenle çalışarak o günden beri üretime devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"İNSAN SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ"

Firma sahibi Bilgin Yüksel, "İşi güvenliği neden önemli. Çünkü insan önemli, insan sağlığı çok önemli. Günümüz şartlarına baktığımız zaman bu maliyetlerle bir işçiye 60-70 liraya bir ayakkabı alıp vermek çok zor değil. Aksini düşündüğümüz zaman bir kaza halinde sonucu çok daha kötü olabilir. Ayakkabısı, eldiveni ve bareti iş güvenliği konusunda uygulanması gereken çok önemli bir husustur." dedi.

ÜRETİMLER TAMAMEN YERLİ

Bilgin Yüksel, "Üretimlerimizi yüzde 100 yerli olarak gerçekleşiyor. Tüm hafif ve ağır sanayiye yönelik olarak üretim yapıyoruz. Pazarın şu anda yüzde 10'luk bir kısmına ulaştık, bunu daha da artırmak için her geçen gün daha fazla çalışıyoruz. İthal edilen ürünlerden daha kaliteli üretim yapmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Esenyurt Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title