Haberler

Suriyenin kuzeyindeki çiftçilere tohum desteği

Güncelleme:

- Suriyenin kuzeyindeki çiftçilere tohum desteği Suriye'nin kuzeyinde bulunan 2 bin 268 çiftçiye tohum desteğinde bulundu.

- Suriyenin kuzeyindeki çiftçilere tohum desteği

AZEZ - Suriye'nin kuzeyinde bulunan 2 bin 268 çiftçiye tohum desteğinde bulundu.

Kilis'in komşusu olan Suriye'nin Azez kentindeki İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı tarafından savaş mağduru Suriyeli çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtıldı. Suriye'nin kuzeyindeki Azez, El- Bab Cerablus Mare, Çobanbey ve Akterin bölgelerindeki çiftçilere dağıtarak, 22 bin 680 dönümlük arazinin ekimine destek verildi. Dağıtımlarla ilgili bilgi veren vakfın Suriye Sorumlusu Hasan Aksoy, "Bu projeyle bölge tarımına katkıda bulunduk. Projeden istifade eden çiftçilerin gelir elde ederek, hem kendi ayaklarının üzerinde durmasına hem de kendi topraklarını değerlendirmelerine katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

Bölge halkına 2011 yılından itibaren gıda, temizlik, eğitim gibi projelerle destek veren Türk sivil toplum kuruluşlarının tarım ve hayvancılık projeleri ile de desteklerini sürdüreceği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Suriye Kilis Azez Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title