Haberler

Son Dakika | Karataş Denizyolu Turizm Yatırım Fizibilitesi Projesinde imzalar atıldı

Güncelleme:

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2022 yılı Fizibilite Destek Programı çerçevesinde destek almaya hak kazanan Adana Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği (ATGAB) ve Karataş Belediyesi paydaşlığında hazırlanan "Karataş Transport Denizyolu Turizm Merkezi Yatırım ve İşletme Projesi" için sözleşme imzaları atıldı.

Proje sözleşmesi ÇKA Genel Sekreteri Ahmet Rıfat Duran ve Adana ATGAB Başkanı ve Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz arasında imzalandı.

Başkan Topuz, yaptığı açıklamada, "Adana Karataş ile hedef bölge arasında açılacak yeni bir denizyolu turizm merkezi çerçevesinde, yurt içi ve yurt dışı ağlar sayesinde, modern taşımacılığa uygun, gelişmiş, konforlu ve hızlı yolcu/arabalı gemilerin feribotlar hizmete alınacak, Karataş'a turistik gemilerin uğraması için bir park ve bakım koşulları ile ilgili fiziki üst yapı imkanları kazandırılacak" dedi.

65 deniz mili mesafesindeki Taşucu Girne hattı mevcut gemilerle ortalama 2 saat 30 dakika sürerken, 128 deniz mili mesafesindeki Karataş- Gazimağusa arası yolculuk alınacak modern feribotlarla 2 saatin altında gerçekleşebileceğini belirten başkan Topuz, "Karataş Limanı ile Arsuz Madenli Limanı arasındaki 207 kilometrelik ve

2 saat 40 dakikalık karayolu mesafesi, karşılıklı deniz otobüsü seferleri ile 34 mile ve 30 dakikaya indirilebilecek" diye konuştu.

Akdeniz'e en uzun kıyı şeridi olan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Başkan Topuz şunları kaydetti:

"Akdeniz deniz sınırımız 1577 km. Dolayısıyla bu denizde kıta sahanlığı ve deniz yetki alanı en geniş ülkeyiz. Coğrafik yapı sebebiyle sahip olduğumuz böylesine uzun

deniz kıyılarımızın çoğunu yazlık-ikincil konutlar, tarım arazileri, sulak alanlar, turizm tesisleri ve diğer yapılarla donatılmış ya da rezerv edilmiş durumdadır. Komşumuz Yunanistan denizcilik endüstrisinden milyarlarca dolar gelir elde ederken 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemiz denizcilik sektörlerinden beklenen katma değeri yakalayamamıştır. Diğer taraftan Adana'nın komşuları Mersin ve Hatay illerinin denizcilik konusunda oldukça geniş imkanlara sahiptir. Gerek turizm gerekse ticari olarak bu illerle bölgesel iş birliğine zemin hazırlayacak bu tarz yapıların kurulması ile Adana'da denizcilik kültürünü gelişecektir. Fizibilitenin yatırıma dönüşmesi ile Bölgemizin stratejik kalkınma planları kapsamında öncelikli alanlar içerisinde sayılan turizm sektörümüz yeni bir hedef pazar bölgesine kavuşacak, bu bölge Kuzeyde: Niğde-Kayseri-K.Maraş-Osmaniye, Güneyde: İskenderiye-Hayfa- Kıbrıs, Doğuda: Lübnan-Hatay, Batıda: Mersin Antalya gibi önemli kentlerini kapsamaktadır. Son olarak; Karataş 3000 yıllık tarihe sahip, askeri ve ticari öneme sahip yolların üzerinde kurulmuş çok eski bir liman şehirlerinden biridir. Karataşmızın sahip olduğu denizcilik potansiyeli atıl durumdan kurtulursa hem Karataş hem de Adana geçmişteki parlak günlerini tekrar yakalayabilir." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Karataş Adana Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title