Haberler

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım Kredi marketlerinde raflarda ürün kalmadı, depoların artırılması talimatı verdim

Güncelleme:

Ukrayna ziyareti sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi marketlerindeki indirimlerle ilgili, "Şu anda Tarım Kredi raflarında ürün kalmadı. Yoğun bir şekilde ürün yetiştirmeye çalışıyorlar. Genel müdürle de konuştum, dedim süratle depoların sayısını da artıralım, bu depolarla da Türkiye genelinde marketlerimize ürün yetiştirmede sıkıntı yaşamayalım" ifadelerini kullandı.

Ukrayna lideri Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres ile Ukrayna'da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyanın yakından takip ettiği zirve sonrası Türkiye'ye döndü. Erdoğan, uçakta gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

"BİZİM TEK DERDİMİZ VAR; KALİTELİ ÜRÜN VE UCUZ ÜRÜN"

Bir gazetecinin sorduğu 'Tarım Kredi Kooperatiflerindeki indirimlerin kalıcı olacak mı?' sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle Tarım Kredi Kooperatiflerinin attığı bu adımla biz vatandaşımıza uygun fiyatlı ürünleri ulaştırırken bir yandan da birilerini terbiye ediyoruz. Şu anda Tarım Kredi Kooperatiflerinin 1300-1400 marketi var. Biz şimdi Tarım Krediye diyoruz ki 'Tarım Kredi, de ki market açmak üzere bana işte 250, 300, 400 metrekarelik bina ile gelin. Ürünü biz verelim. Sen ürün için işletme sermayesi koyma. Onu Tarım Kredi sana versin.' Bunu niye diyoruz? Şu andaki market sayısını 1400 değil, 2 bine, 2 bin 500'e çıkaralım ve piyasayı Tarım Kredi olarak biz balanse edelim. Çünkü bizim derdimiz burada para kazanmak değil. Bizim tek derdimiz var; vatandaşımıza bir kaliteli ürün, iki ucuz ürün sunalım." dedi.

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım Kredi marketlerinde raflarda ürün kalmadı, depoların artırılması talimatı verdim

"TARIM KREDİ RAFLARINDA ÜRÜN KALMADI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Mesela et ürünleriyle ilgili bunu sadece koyun kuzuda değil, büyükbaşta da yapalım. Şimdi bakın hemen muhalefet çılgına döndü; 'aldatıyorlar, kandırıyorlar, yok şöyle yok böyle' falan filan. Ya şu anda Tarım Kredi raflarında ürün kalmadı. Yoğun bir şekilde ürün yetiştirmeye çalışıyorlar. Ben iki gün önce genel müdürle de konuştum, dedim süratle depoların sayısını da artıralım, bu depolarla da Türkiye genelinde marketlerimize ürün yetiştirmede sıkıntı yaşamayalım. Şu anda gerek bakanım gerek genel müdürümüz bu çalışmayı hızla devam ettiriyorlar. Zaten bu Tarım Kredi marketlerindeki olayla, diğer zincir marketler fiyatları hemen indirmeye başladılar, başlayacaklar. Bizim derdimiz zaten para kazanmak değil. Burada tek derdimiz piyasayı balanse etmek, vatandaşa ucuz, kaliteli ürün yetiştirmek."

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım Kredi marketlerinde raflarda ürün kalmadı, depoların artırılması talimatı verdimİndirim kararının ardından Tarım Kredi marketlerinde yoğunluk yaşandı

VATANDAŞLAR ŞUBELERE AKIN ETTİ

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile birlikte enflasyonla mücadele kapsamında Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinden indirimli ürün dönemi salı günü başladı. Türkiye'nin birçok ilinde vatandaşlar, indirim uygulanan sarı etiketli ürünlere büyük ilgi gösterdi. Şeker, un, pirinç, ayçiçek yağı gibi birçok ürün, yoğun talep sebebi ile kısa sürede tükendi.

Tarım Kredi Kooperatiflerinde indirimli satılan ürünlerin listesi şöyle:

Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ayçiçek yağı, zeytinyağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, kâğıt peçete, rulo havlu, kolonya ve bebek bezi, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

Umit Cetin:

fırsatçılar görsün fazla fazla kazancam diye ürünlere zam getiren firmalar bak nasıl indirim uygulanabiliyormuş görün

94
107
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Reis daha fazla indirim yapın. Stokculuk yapanlara büyük zarar veriyorsun. Devamm

59
83
yanıtYanıtla
Samet Aslan:

Valla gittim indirimli bişey bulamadım ....

61
8
yanıtYanıtla
Ahmet Yonat:

Burda raflar dolu. Alabilen yok

59
10
yanıtYanıtla
erkan akgün:

taşlaşmış unu tarihi geçmiş diğer ürünleri raflar da arka sıralara koyun vatandaş hemen farketmesin

38
22
yanıtYanıtla
Points Grup:

işte bu tarz zihniyetler olduğu sürece devlet ne yapsın ekran gibiler olduğu sürece bu ülke bu devlet daha ne yapsın

yanıt14
yanıt22
haksız mıyım:

indirimlerden memnunum. çünkü ideolojik saplantılı değilim. eve ekmek götürmek zorunda olan ana bablar bilir indirimin kıymetini. böyle derdi olmayan ideolojik saplantılıların boğazından yağ olup aksan yaramaz. sizi kaale almıyoruz

19
25
yanıtYanıtla
Gunay Ozen:

Beğenilere hepsi siyasal açıdan bakılarak yapılmış, ahlaki açıdan bakın olaylara !

30
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title