Haberler

Son Dakika: Fahiş aidata yasal adım! Çevre Bakanlığı site yönetim şirketleriyle ilgili özel birim kurdu

Güncelleme:

Son dakika: Son günlerde bazı sitelerde aidatlara fahiş zamların yapılması sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, site yönetim hizmeti veren şirketlerle ilgili özel birim kurdu.

İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde sitelerdeki aidatlara fahiş oranlarda zam yapılması, vatandaşları çileden çıkarttı. Bazı bölgelerde site sakinleri aidatları protesto etmek için eylem düzenledi. Bu gelişmelerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti.

ÖZEL BİRİM KURULDU

Bakanlık, fahiş aidatlara son vermek için mevzuat çalışmalarına başladığını duyurdu. Yükselen aidatlar nedeniyle malikler site yönetimlerine tepki gösteriyordu. Bakanlık yasal düzenlemeleri yapmak için özel birim kurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

"Kat maliklerinin haklarının korunması amacıyla, birden çok bağımsız bölümü bulunan konut ve işyerlerinin 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre yönetilmesi ile ilgili faaliyet gösteren firmalara ilişkin mevzuat çalışmaları yapmak, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak Site yönetimlerinin sorunlarının çözülmesine yönelik olarak faaliyetlerde bulunmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü bünyesinde birim kurularak faaliyete geçmiştir.

"SİTE YÖNETİMİNDE YER ALAN BİR BOŞLUK GİDERİLMİŞ OLACAK"

Kat maliklerinin haklarının korunması amacıyla, birden çok bağımsız bölümü buluna konut ve işyerlerinin 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre yönetilmesi ile ilgili faaliyet gösteren firmalara ilişkin mevzuat çalışmaları yapmak, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak site yönetimlerinin sorunlarının çözülmesine yönelik olarak faaliyetlerde bulunmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü bünyesinde birim kurularak faaliyete geçmiştir. Kurulan birim, konuya ilişkin kanuni düzenleme çalışmalarının tamamlanmasına müteakip ikincil mevzuat çalışmalarını yürütecektir. Böylece site yönetimi hayatında yer alan bir boşluk giderilmiş olup, ikincil mevzuat çalışmalarının tamamlanması ile birlikte sitelerde yaşanan Yönetim sorunlarının azalması yönünde önemli bir aşama kaydedilmiş olacaktır."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Ekonomi Haberler Son Dakika

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500

Yorumlar (12)

Davut YALANCI:

Bakanlık olaya el koyduysa tamam. Sorun felan kalmaz. Çünkü daha önce de defalarca bakanlık bazı konulara el koydu diye haberler yapılmıştı. Misal market fiyatları, fahiş kiralar, aşırı artan araba piyasası, ev fiyatları... Yani defalarca bu konulara da el atmıştı..

81
6
yanıtYanıtla
İDRİS ÇELİK:

Otomobil mesela isteyen istediği rakamı yazıyor devlet olarak el atın lütfen

35
8
yanıtYanıtla
Al Timberland:

Zorla mı satıyorlar gardaş, pahalı geliyorsa alma. Serbest piyasa. Adama göre arabası değerlidir, sana pahalı geliyordur almazsın.

yanıt1
yanıt1
haksız mıyım:

bir çok konuda kanuni boşluk var. bundan dolayı insanlar napacağını bilmiyor, keyfi davranabiliyor. yasa ile düzenleme yapılsa insanlar birbirine düşmez. hem ev sahibi hem kiracıyım. mesela 3 yıldan önce ev sahibi kiracıyı tahliye edemez dense süper olur

6
1
yanıtYanıtla
Faysal Kaplan:

Tokilerin aidat fiyatına önce el atın da sonra özel şirketlere bakın 1500 TL kira küçücük bir ilçede aidatı 270 TL yapılan hızmetde sıfır güvenlik bile yok

5
0
yanıtYanıtla
Emir Taşkın:

BAKANIM HİÇ KENDİNİZİ YORMAYIN BENCE BU SİZİN YAPABİLECEĞİNİZ BİR İŞ DEĞİL

1
3
yanıtYanıtla
juzen sari:

Dişçiye gidiyoruz dişçi diş temizliği yapıyor çürük var tedavi yada çekin diyoruz biz yapaamayiz diyor eskiden dışciye giderdik köprüde yapardı kanal tedaviside şimdi öyle birşey yok paran varsa gidersin özele yoksa çek dur ağrıyı

1
1
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

Her zaman halkının yanında bir cumhurbaşkanımız ve bakanlanlarımız var

0
1
yanıtYanıtla
Murat Ulak:

Birbina binası nı yönetemiyor. Binayla alakası olmayan kişi lere al bu binamızın aidatı dır. Kafana göre bu parayı kullan diyor. Olay bu kadar basit.

1
0
yanıtYanıtla
Cengiz Özen:

Şirketler gerçek enflasyona göre zam yapmış. Çalışanlar TÜİK' e göre zam aldı.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title