Haberler

Sokağındaki zincir marketleri dize getirdi! Yaptığı hamleyle mahallede ekmek 1 TL'ye düştü

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi'nde bulunan bir fırın, ekmek fiyatı 1,25 liraya kadar indirerek zincir marketleri dize getirdi. Fırınla rekabete giren zincir marketler ekmek fiyatını 1 TL'ye kadar düşürürken, aynı marketlerin ilçenin diğer mahallelerindeki şubeleri ise ekmeği 2,5 liradan satmaya devam ediyor.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi'nde ekmek satışı yapan bir fırın ekmeğin fiyatını 1.25 TL'ye indirmesi üzerine aynı sokakta bulunan zincir marketler anında harekete geçerek, ekmeğin fiyatını 1 TL'ye kadar indirdi. Fırın ile yanı başında bulunan zincir marketin fiyat indirimi yarışı vatandaşları şaşkına çevirirken, marketlerin aynı ilçede diğer mahallelerdeki şubelerinde ise ekmeği 2,5 ve 2,4 liradan satmaya devam ettiği görüldü. Bazı vatandaşlar fırının fiyatları 1 TL'ye indirmesi ile marketlerin 80 kuruşa kadar indireceği yorumunu yaparken, vatandaşların ekmeğin 1,25 liraya satıldığı fırından ekmek satın alabilmek için yoğunluk oluşturduğu gözlendi.

Sokağındaki zincir marketleri dize getirdi: Ekmek 1 TL'ye düştü

GAZETECİLERİ GÖRÜNCE SÖKTÜLER

Gazetecilerin çekim yaptığını fark eden market çalışanları ise kapıda ve girişte yazılı olan 'Ekmek 1 TL' yazıları anında sökülmesi şaşkınlığa sebep oldu. Tekirdağ'da ekmek fiyatlarının 2 buçuk liraya çıktığı dönemde Süleymanpaşa Belediyesi'nin halk ekmek için faaliyetlere başlaması da ekmek fiyatlarında geri adım attırmıştı.

Sokağındaki zincir marketleri dize getirdi: Ekmek 1 TL'ye düştü

"SADECE BENİM REYONLARIMIN DİBİNDE BİR LİRAYA İNDİRDİ"

Ekmeği 1,25 liradan satan fırının işletmecilerinden Efe Yakup Bayrak Çeken yaptığı açıklamada, "Tekirdağ'da şu anda 30 tane marketi varsa, sadece benim reyonlarımın dibinde bir liraya indirdi. Ben şimdi mahalleye 1,25'e ekmek getirdim. Bana rekabet olsun diye ekmeği 1 liraya indirdiler ekmek satamayayım gideyim diye. Allah'a şükür buna rağmen milletimiz geliyor bizi tercih ediyor" dedi.

Sokağındaki zincir marketleri dize getirdi: Ekmek 1 TL'ye düştü

HALK EKMEK SAHAYA İNİYOR

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz tüm Türkiye'de Büyükşehir Belediyeleri tarafından halk ekmek fabrikaları kurulur. Kurdukları bu halk ekmek sayesinde de özellikle dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz ekmek verilir. Bunu normalde büyükşehir belediyeleri üstlenir. Maalesef biz yaklaşık sekiz yıldır büyükşehiriz. Bu konuyla ilgili en ufak bir girişim olmadı. Bu girişim olmadığı içinde bir bölgeye bakıyorsunuz 2 lira bir ilçeye bakıyorsunuz 2,5 lira, şimdi de ekmek fiyatları ile ilgili 3 lira konuşuluyor. Halk ekmek ucuz ekmek satarak vatandaşa ucuz ekmek veriyor. Ama şehirdeki ekmek fiyatlarının da dengesini oluşturuyor." şeklinde konuştu.

Sokağındaki zincir marketleri dize getirdi: Ekmek 1 TL'ye düştü

"ESNAFIMIZ KÜÇÜK KARLARLA EKMEK SATIŞ YAPIYOR"

Konu hakkında yaptığı açıklamalara devam eden Cüneyt Yüksel, "Biz ilçe belediyesi olarak kendimiz bu işin içerisine girmek zorunda kaldık. Şuanda esnafımız çok küçük karlarla ekmek satıyor. Hem de özel kurumlar fabrikasyon ekmek üreten vatandaşlarımızda çok düşük fiyatlarla ekmek satıyor. Şuanda Süleymanpaşa'da 1 TL'den 3 liraya kadar ekmek satılıyor. Odun ekmekler 2 buçuk lira fabrikasyon ekmek ise 1.25 liraya satılıyor. Biz de Süleymanpaşa'da yaklaşık 26 fırının koordinasyonuyla bir çalışma yürüttük. Şehrin değişik noktalarında odun ekmeği biz 1,5 liradan satış yapacağız. 0 karla vatandaşımıza ekmek satılmış olacak. Biz hafta başı itibarıyla ekmek satışımıza başlamış olacağız. Büfeleri koyduk şimdi giydirmeleri yapılıyor. Şuanda vatandaşımız 1 TL'ye kadar ekmeğe ulaşabildiği için hatta bazı ulusal marketlerde ekmeğin fiyatının 1 TL'ye indirdi" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Süleymanpaşa Tekirdağ Ekmek Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500

Yorumlar (38)

özgür:

O ekmek fırını her sattığı ekmeğe fiş kesip vergisini veriyor mu. SGK ve maaş olayını söylemiyorum bile.

29
205
yanıtYanıtla
Bayram AKINCI:

ekmekle iphone nun vergisi bir olmasın diye çok yalvardık şimdi şimdi hak yerini buluyor

yanıt60
yanıt7
uCube :

Arkadaş bir kere de muhalefet olmayın yahu, takdir edin ne olacak yani. Yok şu var mı, bu var mı diyerek ne oldu şimdi? Adam helal olsun, demek ki ona bir zararı yok ki doğru olanı yapıyor. Kazanmasa yapar mı? Vergi levhası olmadan nasıl fırın dükkanı işletecek? ;))

yanıt7
yanıt0
Hek Tor:

Acaba milyarlık ihaleler alan malum zatların, 5 TANE, vergi kaçırmadıklarını, kaçak işçi çalıştırmadıklarını, nasılsa borç affı olur diye sgk''ya takmadıklarını zannediyor musun?

yanıt0
yanıt0
Aysun İslam:

Hayırdır maaşını a101 mi ödüyor,yada ortaksın,maaşını ödese 1 tl ekmek yemek hoşuna giderdi,zincirleri kırmaya geldik.hepiniz ezileceksiniz.halk sizin köleniz değil . siz kölesiniz.

yanıt5
yanıt0
ESMA ZEYNEP:

O ekmek fırını her sattığı ekmeğe fiş kesmek zorunda değil. Ayrıca fiş kesmedigi vergi ödemediği anlamina gelmiyor. Küçük esnaf basit usulde vergiye tabiidir

yanıt5
yanıt0
Musa Tasarı:

fırıncıyı alkışlayın..niye yeriyorsun!? aha! incelenecek tarafını da...maliye yapsın,belediye yapsın..Tüm Türkiyeye örnek olsun..

yanıt9
yanıt0
A B:

Kanaat kazanır hem dünyada hemde ahirette gaddarlık açgözlülük hep hüsrana uğramaya mahkûm M efendi

yanıt5
yanıt0
mahmut kemal :

Kendi ağzınla chp'li büyükşehir belediyesinin iş yapmadığını itiraf edip 8 senedir aynı belediye başkanını peki neden seçiyorsun diye sorarlar adama.

74
44
yanıtYanıtla
Hakan Öztürk:

20 yıldır aynı hükümeti seçenlere soruyorlar mı ?

yanıt26
yanıt18
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title