Haberler

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso ile bir araya geldi

Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso ile karbondan arındırma yatırımlarını değerlendirmek üzere bir araya geldi. İki taraf, düşük karbon yol haritalarını temel alan yeni işbirliği alanları ve finansman mekanizmaları oluşturmak için çalışmalar yapacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso ile bir araya geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ankara'da yapılan görüşmede, Bakan Kacır ve Başkan Odile Renaud-Basso, karbondan arındırma yatırımlarını değerlendirdi. Bu alanda sanayi sektörünü desteklemek için "Düşük Karbon Yol Haritalarının (LCP)" çalışmalarını temel alan, özel bir yatırım ve ülke platformu oluşturmak dahil olmak üzere potansiyel yeni işbirliği alanları görüşmede ele alındı.

Bakan Kacır, EBRD ile yapılan işbirliğinin önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Endüstriyel süreçlerin karbondan arındırılması, Türk sanayi sektörlerinin bölgesel ve küresel ölçekte rekabet edebilirliğinin korunması ve artırılmasının yanı sıra ülkeye doğrudan yabancı yatırımların çekilmesinin sürdürülmesi açısından da kilit önem taşıyor. EBRD ile yaptığımız işbirliğinden son derece memnunuz ve Türk sanayisinin düşük karbonlu gelişimini destekleyen yatırımların hızlandırılması için ihtiyaç duyulan finansmanın sağlanmasına yönelik etkili mekanizmalar kurmayı sabırsızlıkla bekliyoruz."

Başkan Renaud-Basso da EBRD ve Bakanlık arasındaki etkili işbirliğinden dolayı teşekkür ederek, "Türkiye bizim faaliyet gösterdiğimiz en büyük ülkelerden biri ve sanayi şirketlerini karbon nötr olma yolunda desteklemeye devam etme konusunda istekliyiz. Bu, ülke için temel bir gereklilik olduğu kadar, bu konuda Türkiye'yi desteklemek de EBRD için temel bir önceliktir. Sektörel LCP'lerin uygulanması konusunda Bakanlığımız, ilgili tüm Türk endüstri şirketleri ve uluslararası ortaklarımızla işbirliğimizi sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2022'de Türkiye ile uluslararası ortaklar arasında imzalanan İklim Değişikliği Mutabakat Zaptı kapsamında, Türkiye'nin iklim hedefi doğrultusunda karbon yoğun sektörlerin karbondan arındırılmasını destekleyecek teknoloji çözümlerini, yatırım ihtiyaçlarını ve politika olanaklarını değerlendirmek üzere EBRD öncülüğünde ayrıntılı bir çalışma başlatmıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Fatih Kacır Fatih Çevre Uluslararası İlişkiler Teknoloji Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title