Haberler

Sanayi kenti Gaziantep'in haziran ayı ihracatı yüzde 41,1 arttı

Güncelleme:

Gaziantep'ten haziran ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 41,1 artışla 914 milyon 331 bin dolara ulaştı.

Gaziantep'ten haziran ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 41,1 artışla 914 milyon 331 bin dolara ulaştı.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, yaptığı yazılı açıklamada, haziranda aylık bazda en yüksek ihracat rakamına ulaşıldığını belirtti.

Gaziantep'in hem dönem hem de aylık bazda en fazla ihracat yapan iller arasında 5. sıradaki yerini perçinlediğini vurgulayan Ünverdi, şunları kaydetti:

" Gaziantep'ten haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 41,1 artışla 914 milyon 331 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi ve bu rakamlarla aylık bazda en yüksek ihracat rakamına ulaşılarak rekor kırıldı. Yılın ilk yarısında ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 artışla ihracatımız 4 milyar 825 milyon 291 bin dolara ulaşmıştır."

Enerji maliyetlerindeki artışa dikkati çeken Ünverdi, sanayiciler olarak üretmeye, ihracata ve istihdama devam edeceklerini ancak artan ham madde, lojistik ve enerji maliyetleriyle birlikte kar marjlarında çok düşüş yaşandığını, rekabet güçlerinin azaldığını belirtti.

Ünverdi, yeni normalleşme sürecinin önemine işaret ederek, "Şu an ülkeler arasında pandemiyi bitirmek üzere adeta bir yarış var. Çünkü ticaretten turizme kadar ülke ekonomileri pandemiden doğrudan etkileniyor. Salgını ne kadar azaltabilirsek ekonomimiz de bir o kadar hız kazanacaktır. Ülkemiz ve şehrimiz bu anlamda çok önemli mesafeler katetti, daha da iyi olacağına yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım da Gaziantep'in 2021 yılında üst üste rekor seviyede ihracat rakamlarına ulaştığını bildirdi.

Gaziantep'in başarısıyla göz kamaştırdığını belirten Yıldırım, ihracatçıların zorlu şartlara rağmen büyük bir sorumlulukla başarmayı, şehre ve ülkeye değer katmayı sürdürdüklerini, teknolojik yatırımlarla, katma değeri yüksek ürünlere yönelerek gelecekte çok daha farklı bir seviyeye geleceklerini ifade etti.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Dünyanın her neresine giderseniz gidin, elinde çantasıyla ticaret peşinde koşan bir Gaziantepli göreceksiniz. En önemli hedefimiz, katma değerli ürünlere yönelerek çok daha ileri seviyelere ulaşmak. Biz Gaziantepliler, 1 kilogramlık akıllı telefon için 630 kilogram halı satmak durumunda kalıyoruz. Bu tabloyu değiştirmek için GTO olarak uzun vadeli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Teknolojik altyapımızı geliştirecek, inovatif ve katma değerli ürünler üretecek, bugünkü efor ve emeği harcayarak çok daha kazançlı çıkacağımız bir geleceğe ilerleyeceğiz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziantep Sanayi Odası Gaziantep İhracat Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title