Haberler

Samsun'da Danelik Mısır Kurutma Tesisi İncelemesi Yapıldı

Güncelleme:

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Havza Ziraat Odası Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında ilçede kurulum aşamasında olan danelik mısır kurutma tesisi incelemesinde bulundu. Tesisin tamamlanmasıyla birlikte mısır üretimi artış gösterecek.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ve beraberindekiler Havza Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) destekli proje kapsamında ilçede kurulum aşaması devam eden danelik mısır kurutma tesisinde incelemelerde bulundu.

Sağlam'a incelemelerde Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Namık Akgül, Havza İlçe Müdürü İbrahim Sağlam ve Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya ve Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç eşlik etti.

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, tesisin yaklaşık 1 milyon 500 bin lira değerinde olduğunu ve DOKAP ile atılan imzalar ile hayata geçirilen proje kapsamında kurulduğunu dile getirdi. Genç, "Odamız ve DOKAP arasında imzalanan Danelik Mısır Kurutma Tesisi Kurulması Projesi kapsamında makine alım gerçekleştirilerek kurulum aşamasına geçtik. Tesisimizin makine ekipman kurulumunun tamamlanması ile mısır hasat sezonu öncesi tesisimizi işler vaziyete geçirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ise mısırın ülke ekonomisi için önemli bir ürün olduğunu belirtti. Mısırın depolanması için nem oranının çok önemli olduğuna değinen Sağlam, şunları kaydetti:

"Bölgemizde danelik mısır hasat sonrası yaklaşık yüzde 25 oranında rutubete sahip oluyor. Mısırın depolanması için ürünün yüzde 15-16 rutubet oranında olması gerekiyor. Kurulacak kurutuma tesisi ile danelik mısırın depolanmasını sağlanacak ve inşallah bölgemizde danelik mısır üretimi artış gösterecek. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak üreten çiftçilerimiz ve üretime katkı sağlan tüm kurumlarımıza destek olmak için çalışıyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Sağlam Samsun Mısır Havza Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title