Haberler

Perakende Satış Hacmi Ağustos Ayında Arttı

Güncelleme:

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2023 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,2 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 15,3, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 24,2 arttı, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 1 azaldı. Perakende ciro ise yıllık yüzde 87,5 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre perakende satış hacmi ağustos ayında yüzde 4,7 azaldı. Ağustosta en çok düşüş elektrikli eşya ve mobilya satış hacminde yaşandı. Elektrikli eşya ve mobilya satış hacmi ağustosta yüzde 17,2 düştü.

TÜİK, 2023 yılı ağustos ayına ilişkin perakende satış endeksini bugün açıkladı. Buna göre, pahalılık perakende satış hacmine yansıdı. Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 4,7 azaldı. Aynı ayda ağustosta elektrikli eşya ve mobilya satış hacmi yüzde 17,2 düştü. Otomotiv satış hacmi de yüzde 9,0 geriledi. Tıbbi ürünler ve kozmetik harcamalarındaki düşüş ise yüzde 6,6 oldu.

PERAKENDE CİRO AYLIK yüzde 4,5 ARTTI

Cari fiyatlarla perakende ciro ise ağustosta fiyat artışlarına paralel olarak arttı. Ciro bir önceki aya göre yüzde 4,5 artış kaydetti. Aynı ayda ciro, gıda, içecek ve tütünde yüzde 7,0, gıda dışı satışlarda (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,2, otomotiv yakıtta yüzde 13,0 arttı.

PERAKENDE SATIŞ HACMİ BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 17,2 ARTIŞ KAYDETTİ

TÜİK verilerine göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,2 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 15,3, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 24,2 arttı, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 1,0 azaldı.

PERAKENDE CİRODAKİ YILLIK ARTIŞ YÜZDE 87,5 OLDU

Cari fiyatlarla perakende ciro (2015=100) 2023 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 87,5 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 89,9, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 98,1, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 58,5 arttı.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title