Haberler

Otomobiline kurduğu sistemle yakıttan yüzde 50 tasarruf sağlıyor

Güncelleme:

Antalya'da 30 yıl şoförlük yapan Aziz Ercan, 1980 model otomobiline hava ve yakıttan elde edilen ek gaz girişiyle yaklaşık yüzde 50'ye varan tasarruf sağlayan sistem geliştirdi. Ercan, sistemini noterde de tasdik ettirdi.

Kepez ilçesinde yaşayan evli ve 1 çocuk babası şoför emeklisi 53 yaşındaki Aziz Ercan, çocukluğundan bu yana ilgisi olduğu otomobil motoru ve yakıt sistemleri üzerine araştırma yapmaya başladı. Mesleği boyunca da bozulan aracını çoğu kez kendi tamir eden Ercan, 2 yıldır 1980 model otomobilin üzerinde az yakıtla, daha fazla nasıl yol alabileceği üzerine bir sistem üzerinde çalışmaya başladı. 1 ay önce çalışmasını tamamlayan Ercan, sisteme ilk olarak motordan, yerleştirdiği küçük depoya hava geçişi sağladı. Depoda buharlaşan yakıt emiş gücüyle motora çekiliyor. Bunun sonucundan elde edilen yüksek enerjiyle yakıttan yüzde 50'ye yakın tasarruf sağlıyor.

Otomobiline kurduğu sistemle yakıttan yüzde 50 tasarruf sağlıyor

YÜZDE 50 TASARRUF

30 yıllık şoförlüğün ardından emekli olduğunu dile getiren Ercan, işi gereği araçlara ilgisinin olduğunu ve motorların çalışma sistemini yakından bildiğini dile getirdi. Araçların az yakıt tüketimi üzerine bir şeyler yapmaya karar verdiğini ifade eden Ercan, "Fikir fikir derken, mazotun patlayarak yandığını düşündüm. LPG'nin mazotu patlatacağını düşündüm ve bunu motora vermeye karar verdim. Bunu bir sistemle motora verdim gayet güzel çalıştı. Bir süredir denemesini yapıyorum. 30 TL'lik LPG ile 26 kilometre yol yaptım. Ama sistemi aynı fiyatlı LPG ile 38 kilometre gittim. Aracın tokunu LPG değerine düşüp gazını kısarsanız yüzde 55 civarında bir tasarruf sağlanabilir. Aracın performansında gücünde hiçbir şey yok. Yağda bozma, motorda aşındırma gibi bir olayı yok" diye konuştu.

Otomobiline kurduğu sistemle yakıttan yüzde 50 tasarruf sağlıyor

GELİŞTİRİLMESİNİ İSTİYOR

Yakıt fiyatlarının sürekli arttığı dönemde bu sistemin sürücülere can suyu olacağını kaydeden Ercan, "Sisteme izin verilirse, devletimiz destek verirse hayırlı bir iş olacak. Sistemin hiçbir tehlikesi yok. 1,5 yıldır bu sistemin üzerinde çalıştım. 1980 Model TOFAŞ marka aracımda uzun süre denemesini yaptım. Bu sistemin daha da geliştirilip kullanılmasını istiyorum. Benim yaptığım ham halidir" dedi.

Otomobiline kurduğu sistemle yakıttan yüzde 50 tasarruf sağlıyor

PROJESİNİ TASDİK ETTİRDİ

Ercan sistemin tam çalışma şeklini ise şöyle anlattı: "Benzin otomatiğinden sisteme hava basıyoruz. Otomatik motorun çalışma prensibine göre hızlandığı için havayı o denli motora basıyor. Motorun dönüşüm hava çıkışı var. Onu da sisteme verdim. İçeride mazot buharlaşıyor ve buharlaşan mazotu emiş gücüyle motor çekiyor."

Ercan, notere giderek projesinin kendisine ait olduğunu da tasdik ettirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Antalya Kepez Aziz Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: 18 Nisan Perşembe Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 18 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500

Yorumlar (8)

erman genç :

Oda bişeymi Ben binemiyorum artık 100%100 tasarruf ettim denemesi bedava

56
7
yanıtYanıtla
bekir yapici:

adam Türk usulü turbo sistemini yeniden bulmus.

29
0
yanıtYanıtla
yiğit:

biz de aracı sattık full tasarruf :)

19
0
yanıtYanıtla
ismail bey :

3 Senedir araba alamıyorum. Her ay en az 1000 tl tasarruf sağlıyorum..

13
3
yanıtYanıtla
BİLAL ALTINDAĞ:

İsmail bey 3 yılda 36bin fayda sağlarsınız lakin en basit örneği ile 3 yıl önce 10bin tl değerinde araba almış olsaydınız şu anda aracınız 50bin tl olacaktı ve siz hem araçsız kalmayacaktınız hem de 40bin tl kar etmiş olacaktınız.

yanıt0
yanıt0
ÖZGÜR KARDEŞ:

vergi alınmalı ucuza binmek yok öyle. neyse fiyatı ondan bineceksin. araban ne kadar yakıosa artık.

5
8
yanıtYanıtla
Samet Aslan:

Erman sen de yiyip içiyorsun :)) Gıda fiyatları almış başını gidiyor.Sen mi bedavaya çalışıyorsun:)))) Seni de iliklerine kadar sömürüyorlar.....

5
2
yanıtYanıtla
mahmut kemal :

Dünyanın 100 yıldır nasıl kazıklandığının ispatıdır sıradan vatandaş dahi bize sunulan araçlardan daha fazla performans alabiliyor bir de mühendislerimiz çalışsa neler olur. 100 yıldır ülke uyutuluyor.

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title