Haberler

Muş Belediyesi Güneş Enerji Santrali Projesi İle Enerji Giderlerini Azaltmayı Hedefliyor

Güncelleme:

Muş Belediyesi'nin yenilenebilir enerji üretimi kapsamında başlattığı Güneş Enerji Santrali (GES) projesinde çalışmalar devam ediyor. Korkut ilçesine bağlı Kümbet köyünde uygulanan proje ile belediyenin enerji giderlerinin büyük oranda azaltılması hedefleniyor.

Muş Belediyesi'nin yenilenebilir enerji üretimi kapsamında başlattığı Güneş Enerji Santrali (GES) projesinde çalışmalar devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Korkut ilçesine bağlı Kümbet köyünde uygulanan proje ile belediyenin enerji giderlerinin büyük oranda azaltılması hedefleniyor.

Söz konusu alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, enerji alanında belediyeye ek gelir sağlamak amacıyla, 123 bin metrekare alanda çalışmalara başladıklarını söyledi.

Projeyi çok önemsediklerini dile getiren Asya, çevre duvarı ve elektrik bağlantı noktasına direk imalatlarının tamamlandığını, saha çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Kısa sürede tamamlanarak belediyeye devri sağlanacak olan güneş enerji santralinde üretimin sürdürülebilir olması için gerekli kontrollerin yapılacağını ifade eden Asya, şunları kaydetti:

"Projemizle belediyemize iyi bir gelir sağlamayı düşünüyoruz. Şu an içme suyu temini hususunda ciddi bir elektrik tüketimimiz var. Sondajlardan elde ettiğimiz suyun evlere ulaştırılmasında enerji tüketimi çok fazla. 2 aylık okuma döneminde tahakkuk edilen su ile aylık elektrik faturaları neredeyse birbirine yakın durumda. Buna rağmen içme suyunun en ucuz fiyatlandırıldığı bir belediyeyiz. Dolayısıyla bu GES projemizle belediyemizin ve bağlı birimlerinin enerji tüketimini bu sayede karşılamayı arta kalan kısmının da belediyemize gelir olarak aktarılmasını sağlamayı hedefliyoruz. GES projemizin ilimizin ve halkımızın hayrına vesile olmasını diliyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Muş Belediyesi Korkut Güneş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title